Gisteren was ik te gast bij Jorge Segers van PeKa Racing in Hasselt. Hij liet me de werkplaats en de race-auto zien en vertelde over zijn vak als race-ingenieur. Een boeiend verhaal, dat je hieronder in de video kunt zien. Ook vertelde hij over zijn boek: Analysis Technics for Racecar Data Acquisition dat hij in de VS heeft uitgebracht en nu ook in Europa op de markt komt. Hij vertelde me dat zijn opleiding destijds aan de HTS Autotechniek een perfecte basis is geweest voor wat hij nu doet. Als student had hij dat destijds niet zo in de gaten, maar nu zijn de puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Hij vindt de opleiding bij HAN Autotechniek vooral zo goed, omdat het erg praktisch is en met behoorlijk wat stage.
In de video laat hij ons de race-auto zien, de werkplaats met moteronderdelen en de vrachtwagen waarmee de auto naar de races wordt vervoerd. Een mooi kijkje in de keuken dus en een perfect voorbeeld waar de opleiding HTS Autotechniek voor op kan leiden.

 

Link naar de video in Vimeo.

Ik heb ook een set met foto’s van de auto, de werkplaats en enkele onderdelen. Hieronder een selectie. Trouwens ook aardig om eens live via webcams bij de HTS Autotechniek binnen te kijken.