miro Miro: open internet TV
Een tijdje terug kwam ik Miro tegen. Open internet TV zoals ze het zelf noemen. Miro is een HD video player die heel veel videoformaten af kan spelen. Je moet het wel downloaden, maar daarna heb je toegang tot enorm veel video podcasts (zelfs heel veel high definition). Natuurlijk ontbreken TV shows en documentaires e.d. ook niet. Nova, Een vandaag zitten er natuurlijk ook in. In de MiroGuide vind je alle content.

Abonneren en downloaden
En als je een zoekopdracht uitvoert, dan zoekt Miro ook in YouTube naar content. Je kunt je abonneren op de video’s, die dan automatisch worden gedownload. Je hoeft niet bang te zijn da tje hard disk vol loopt want je kunt aangeven hoe lang een video mag blijven staan en wat er dient te gebeuren als je hem bekeken hebt. Ik kwam zo al prachtige documentaires tegen over bijvoorbeeld Zuid-Afrika en ook TEDTalks zit er in.
Handig ook dat de player bij houdt waar je gestopt bent als je video niet helemaal afkijkt. Met een Torrent client kun je ook diverse (legale) films downloaden en bekijken.

Mijn Miro channel
Vanaf vandaag zit mijn YouTube channel ook in Miro als een Mirochannel. Met 1 druk op de knop voeg je hem aan je Miro toe. Het mooie is dat de video vanuit YouTube in mp4 wordt gedownload en dus vele male beter is dan YouTube laat zien. Als je de video fullscreen draait benadert ie echt de originele kwaliteit zoals ik hem heb gemaakt. De grootte van de video is dus ook bij benadering wat ik heb geuploaded naar YouTube. Dus ook handig als je een videofile wilt hebben van een YouTube video, die kwalitatief goed is.