Maandag start ik met 4 collega’s van Marketing, Communicatie en Voorlichting (MCV) een 4-tal korte workshops over nieuwe media. We gaan dan lekker praktisch aan de slag met bloggen en twitteren en kijken naar YouTube, Flickr e.d. Leuk om dat zo te gaan doen. Maandag wil ik de mensen een weblog in de lucht laten brengen die ze gaan gebruiken voor allerlei praktische oefeningen. De site 23dingen.nl zullen we regelmatig gaan gebruiken, omdat die de belangrijkste tools aanreikt in een gestructureerde manier en ook nog op een manier zodat mensen dat zelfstandig kunnen doen.

Nu hebben nog meer mensen lucht gekregen van deze sessie en ga ik binnenkort eens praten of we misschien nog meer groepen op kunnen starten. Idee is om dan intern wat coaches te zoeken die het 23dingen traject kunnen begeleiden in de vorm van het beantwoorden van vragen van de deelnemers.

Kyra Rothuizen, een van de mensen die de workshop volgt, gaat ook nog meelopen met me om te zien hoe ik de nieuwe media allemaal inzet. Ze zal wellicht ook gastblogger worden op dit weblog zodat we via haar kennis kunnen maken met een onderdeel van HAN Techniek, nl. die van cursussen, post-HBO en masters.

Kortom: het borrelt op het gebied van nieuwe media bij allerlei mensen binnen de HAN. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de voortgang.