Vorige week was ik weer ouderwets (nou ja) op pad met camera en studentenreporters. Dit keer gingen we 4 dagen naar de 4daagse en zwaaiden we 1 dag de #HANwandelaars uit.
De week ervoor werd ik door collega Thamar gevraagd of ik de social media en videoblogs voor de wandelaars van de HAN wilde verzorgen. Beetje kort dag, maar niet minder leuk.
Snel “lanceerde” ik de hashtag #HANwandelt , regelde de toegang op diverse SoMe kanalen, maakte een Storify aan en een playlist in youtube en vroeg enkele studentreporters om met me mee te gaan om de #HANwandelaars te spotten en te interviewen. We waren achtereenvolgens in Elst, Wijchen, Groesbeek en Cuijk. ‘s Ochtends opnames maken, snel weer in de trein naar mijn home-office, de video bewerken en dezelfde middag/avond uploaden en online zetten. Heerlijk om zo weer met passie en energie onze #HANwandelaars in de spotlight te zetten.

Tijdens dit projectje merkte ik de kracht van social media en met name vlogs weer. We kregen meer dan 1.5 miljoen impressies op de berichten en videoblogs. Alleen al op de Facebookpagina van de HAN hadden we meer dan 16.000 views. Elke dag deelde we een Powerbank uit aan die wandelaar die het meeste actief was op social media. Dit stimuleerde enkele wandelaars om dagelijks foto’s en updates te plaatsen.

Hieronder de playlist van de 17 videoblogs. Klink links op het symbool van het lijstje met een pijl om de andere titels af te kunnen spelen.

Ik plaatste alle SoMe in een #HANwadenlt Storify. Die zie je hieronder.