HAN large scale dreamAfgelopen vrijdag 12 juni hadden we de HAN Large Scale Dream. Een dag in het teken van de voorbereidingen op het nieuwe Instellingsplan.

Wat een dag! Wat een energie, inspiratie, ontroering, passie, trots, beleving, dialoog, bezinning en lol.
Dit kun je eigenlijk niet vatten. Niet weergeven. Dat kun je alleen maar (be)leven, meemaken en mee maken. In één groot orkest in het Gelredome speelde ieder zijn eigen noten, drijvend op de golven van wat ons bindt. Geen dirigent, geen partituur. Alleen onszelf. Zo speelden we muziek samen met andere tovenaars, sprekers, kunstenaars, muzikanten. We waren allemaal ineens en een dag Bevlogen Mensen. De tintelingen die we voelden groeiden uit naar een uitbundig kolkende fluïde harmonie. Een samen zijn. Samen één zijn. Een samen ZIJN.

Zoiets kan er gebeuren als je de teugels laten vieren, de stropdas afdoet, het Wij-zijn-de-HAN-gevoel laat stromen. Geen managers, nee zei waren ook mede-orkestleden. Geen spelregels, nee wel spel. Mooi spel. Mooi samenspel(en). Er stroomde liefde door de Gelredome. Liefde voor het vak, liefde voor de student, liefde voor het onderwijs, liefde voor de HAN en liefde voor onszelf.
Een ware symfonie van wat kan en zeker komen gaat. Als we onszelf de ruimte blijven geven door die te zoeken en te gebruiken. Deze dag zou wel eens de opmaat kunnen zijn naar een groots onderwijsorkest, aangevuld met studenten.
Ik vertrouw erop dat we onszelf dat willen geven. Ik weet in ieder geval welke kant ik op moet zwemmen.

Welke kant zwem jij op?

Anthem van #HANfest / #HANonlSD

Hieronder heb ik onze dromen proberen te vangen in een Storify met alle tweets, foto’s etc. Staat ook online.