Ik zit al een tijdje na te denken hoe ik de content van alle HAN blogs en aan HAN gerelateerde blogs op mijn weblog kan laten zien in 1 overzicht. Welnu, de eerste aanzet is gemaakt en zie je aan de zijkant in 2 menu-entries. Als je die openklikt dan zie je de berichten met een samenvatting van die blogs.

Hoe heb ik dat gedaan?
Even voor mezelf en voor anderen die dit willen doen vastleggen hoe ik het heb gedaan.
1. Alle blogs staan in Google Reader. Zie mijn openbare lijst HAN blogs en blogs van HAN collega’s
2. Deze blogs heb ik dus openbaar gezet zodat ze te delen zijn met de buitenwereld. Ze hebben dus ook een atom feed. Ofwel een lijst met de berichten e.d daarin. Die lijst is weer te delen.
3. Om die lijst (de atom feed) wat netter te maken en te normaliseren heb ik die in een yahoo pipes ingeladen.
4. De output kan ik als RSS feed gebruiken voor op mijn blog
5. De RSS feed heb ik via de RSS widget van WordPress nu aan de zijkant neergezet. Elke lijst (HAN en HAN gerelateerd) is een aparte RSS feed.

Update: ik heb toch maar de gewone atom feeds genomen uit Google Reader aangezien de yahoo pipes feeds regelmatig “offline” waren en dus niets lieten zien.

HAN Blogs Bundle
Overigen heb ik beide lijsten ook in een Google HAN blogs Bundle gezet. Dus vanuit Google Share naar een aparte bundel. Zo kun je je dus in 1 keer abonneren op alle HAN blogs door op de HAN Blogs Bundle te klikken!

Ik kan die HAN Blogs Bundle hier ook laten zien. Jammer dat ik de content van de blogs niet zo kan laten zien anders had ik dat gebruikt in mijn zijkolom. Vandaar mijn oplossing zoals hierboven omschreven. Ik ben nog bezig met een OPML versie waarmee ik dus een lijst en inhoud kan laten zien op een pagina.

Hieronder de HAN Blogs bundle met de RSS feeds van HAN blogs en aan de HAN gerelateerde blogs die ik in Google Reader lees. Als je op een titel klikt ga je naar de betreffende blog en helemaal onderaan kun je je met 1 klik abonneren op al die weblogs of de pagina bekijken (preview) van de inhoud op die blogs.


Mocht je nog weblogs missen, schroom niet om dat hieronder te melden of via de contactpagina. En mocht iemand een idee hebben hoe ik dus alle content van alle HAN blogs in chronologische volgorde op een pagina kan laten zien in 1 River of News dan hou ik me aanbevolen.