Bouwkunde en Civiele Techniek van de HAN starten het studiejaar 2010-2011 met gepaste trots: maandagmiddag 30 augustus ontvangen deze opleidingen het 2 sterren kwaliteitskenmerk Duurzaam Hoger Onderwijs.

De toekenning van dit bijzondere keurmerk was al enige maanden bekend. Nu de officiële datum daar is, willen de Arnhemse HAN-opleidingen graag aandacht besteden aan deze mijlpaal.

Gastsprekers
Tijdens de middag gaan gastsprekers in op 2 thema’s:

Thomas Bögl, werkzaam bij LIAG Architekten en Bouwadviseurs, en architect van het vooruitstrevende HAN-onderwijsgebouw voor de faculteit Educatie, spreekt over duurzame bouwkunde.

Jacobiene Ritsema, mvo-consultant en adviseur duurzaamheid van het toonaangevende ingenieursbureau Witteveen & Bos, stelt duurzame civiele techniek centraal.

René Tönissen, instituutsdirecteur van Built Environment, leidt de middag in met een presentatie over de ambities van het onderwijs. Als afsluiting natuurlijk de feestelijke uitreiking van het duurzaamheidskeurmerk door de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs.

Niko Roorda van Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs (DHO gaat in op het ontstaan van het keurmerk, hoe het te behalen is en reikt het ceriticaat uit.

Zie ook:
4 gesprekken met de initiatiefnemers en een studente over duurzaamheid in het HAN-onderwijs
en
Opleidingen Built Environment halen tweede ster DHO-duurzaamheidskeurmerk

Posted via email from HANs on Posterous Experience