Girlsday 2010
Vandaag was het een drukke bedoening bij de HAN. Het Liemers College kwam nl. in het kader van Girlsday 2010 met maar liefst 81 meiden op bezoek bij HAN Techniek. Leuk!

HAN en Techniek
Als eerste kregen ze een korte presentatie over de HAN en over Techniek. In die laatste presentatie kwamen enkele stellingen aan bod. De meiden mochten stemmen of de stelling waar was of niet. Daarnaast maakten ze kennis met de werelden van Techniek en hoe de HAN Techniek opleidingen daarin passen.

Workshops
De 4 workshop waren aangenaam om eens te bezoeken. Heerlijk bezig met allerlei materialen lieten de meiden zien dat ze weinig angst hadden voor wat ze moesten doen.

En ook al heb je dan nog nooit een soldeerbout vastgehouden, na uitleg van Constant Raes durfde iedereen dat ook.

Voor het laten blaffen van een poes door een programmeeropdracht in Scratch draaiden ze hun hand ook niet om.

Tja er brak natuurlijk wel eens een eitje tijdens de workshop het ei van Columbus. Maar goed elk experiment begint met vallen en opstaan.

En als je een solar cooker wil ontwerpen dan heb je toch wel even gezond verstand en een paar handige handjes nodig. Maar dat was de meiden wel toevertrouwd. Scheurend, knippend aan plastic flessen en dozen werd er in no time iets in elkaar gefröbeld.

Hieronder de foto´s. Hou deze weblog in de gaten, want er komen ook 2 filmpjes aan en de presentatie. De meiden wilden natuurlijk allemaal dolgraag op de foto smile_regular

Update: ik heb ook de foto’s toegevoegd van collega Constant Raes. Je ziet hem aan de slag bij het maken van een naamkaartje (met soldeerbout e.d.).


Naar de fotoset online.