Ik kreeg vorige week mijn iphone van de HAN en tjonge wat een fijn apparaat is dat in vergelijking met mijn ipaq pda. Daar was ik destijds ook al blij mee want ik kon er alle mailboxen mee uitlezen, mijn agenda bij houden en wat tweeten (met slandr). Maar nu ik die iphone heb snap ik waarom mensen zo enthousiast zijn. Wellicht kunnen andere smartphones vergelijkbare dingen maar er gaat voor mij weer een nieuwe wereld open.
Wat zaken op een rijtje.Batterij
Het eerste wat me opviel en eigenlijk ook de reden was waarom ik om de iphone had gevraagd, is dat de batterij veel langer mee gaat als die van mij hp ipaq. Daar kwam ik de dag al niet mee door. Standbye is daar kennelijk geen standbye of er was iets mis met het apparaat of de accu.
De accu van de iphone loopt nauwelijks leeg als hij op standbye staat. Hij staat nu al 2 dagen aan en staat op 40% resterend. Regelmatig heb ik mail gechecked, met Everytrail een route bekeken en internet gebruikt. Allemaal weliswaar niet lang, maar toch. Indrukwekkend vergeleken met wat ik eerst had.

Wat een applicaties….
En wat een applicaties zijn er voor de iphone. Via iTunes heb ik al uren rondgeneusd in de Appstore. Heel veel interessante apps zijn gratis, sommige kosten een paar dollar. Ik heb nu de volgende apps geïnstalleerd staan:

hootsuite (betaalde versie), everytrail (betaalde versie), runkeeper, hier, mobypicture, blogpress (betaalde versie), yammer, facebook, hyves, trein, shozu, linkedin, skype, uitzending gemist, dropbox, qik, ustream, everynote, ipadio,instapaper, marketingfacts, kranten, nos journaal, flickr, rabobank bankieren, 92920v, ipc, mobilerss, wordpress

Gemak
Wat me opvalt is het gemak waarmee alles zich laat installeren en gebruiken. Het meeste gaat zoals je denkt dat het gaat. Een kind kan de was doen. Dat komt natuurlijk vooral ook door de gebruikersvriendelijke interface van de iphone. Alles kun je doen op het touchscreen waar je buttons ziet. Het groter maken van een scherm is heel handig te doen en het schakelen tussen programma’s e.d. heel gemakkelijk. Het gebruik van internet doe ik nu ook veel meer omdat het echt geïntegreerd is en zeer snel.
De integratie van telefoon en allerlei apps is ook handig. Overal is een telefoonnummer aan te klikken en je kunt makkelijk om schakelen naar andere apps.

GPS, foto, audio en video
Wat ik mooi vind is de mogelijkheid van foto’s en video’s maken. Voorzien van locatiegegevens als je dat wilt en door te zetten via shozu of posterous naar andere services zoals hyves of flickr of youtube etc. Het live videostreamen via ustream.tv of qik werkt fabeltastisch en biedt nieuwe mogelijkheden. Evenals het gebruik van ipadio, waarmee je audio op kunt nemen of een telefoongesprek. Zo kun je dus iemand interviewen en daarna de audio beschikbaar stellen. iPadio maakt het beschikbaar in een mooie audiospeler. En als je het in het Engels doet dan wordt de audio ook nog naar tekst gezet in bij de audio gezet in de widget. Phew wat een kracht en souplesse. Ik heb in ipadio nu in de settings mijn posterous emailadres ingegeven, zodat de audio podcast automatisch naar posterous gepost wordt. En omdat posterous automatisch naar mijn blog post, komt er dus meteen een blogposting van het opgenomen telefoongesprek of de opgenomen audio in hetzelfde mooie afspelertje op mijn blog. Je ziet hier een voorbeeld en hier leg ik wat uit.

Ontdekken van nieuwe mogelijkheden
Het mooie is dat je door deze nieuwe applicaties en de iphone op nieuwe mogelijkheden stuit die je het leven weer aangenamer en efficiënter maken. Zaken die er allang waren maar die ik nog niet gebruikte omdat ik er niet tegenaan liep. Het stumble-upon gehalte ofwel het toevalligerwijs nieuwe mogelijkheden ontdekken wordt door de iphone en zijn apps aangewakkerd. En dat is heerlijk. Ik krijg dan altijd een adrelineboost en ben zo een dag verder bij het verkennen van nieuwe opportunities. Niet alleen vanwege de tools op zich en de technologie, maar vooral ook omdat ik merk dat ik als gebruiker nog meer mogelijkheden krijg om te verbinden en te delen. En dat is waar ik blij van wordt: connecting & sharing. 

Posted via web from HANs on Posterous Experience