Constructie

From My wiki
Jump to: navigation, search

<iframe src="http://www.schooltv.nl/beeldbank/clipframe.jsp?clip=20051031_bruggen01" width="340" height="280" marginheight="0" marginwidth="0" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Bekijk dit filmpje samen met een groepsgenoot en beantwoord daarna de volgende vragen. Noteer alle antwooden in een nieuw word-document met als naam 'constructie' en sla dat op in je dossier K&C:

  • Wat betekent constuctie volgens het filmpje? Zoek samen in drie andere bronnen de betekenis van constructie op. Bijvoorbeeld het woordenboek, internet, of een kunsgeschiedenisboek.
  • Wat bedoelt ze met driehoekconstructie? Probeer dit uit te leggen met behulp van een tekening.
  • Door de bouw van bruggen is ook de hoogbouw ontstaan. Alles om je heen heeft wel een vorm van consturctie in zich. Noem zoveel mogelijk constructies.
  • Zoek per persoon drie afbeeldingen van constucties, zoek plaatjes die aansluiten bij je passie/ interesse. Leg aan je groepsgenoot uit waarom je juist die afbeelding gekozen hebt. Wees kritisch en neem niet zomaar genoegen met het antwoord, probeer door te vragen. Maak aantekeningen in je dossier.
  • Maak een tekening van de drie afbeeldingen met behulp van de driehoekconstructie. Kies een afbeelding uit welke je wel in het echt zou willen maken.

--Hansmestrum 12:46, 10 April 2008 (PDT)