Select Page

Zineconomie

Zineconomie
Een boek dat ik momenteel aan het lezen ben en waar ik vanochtend een stukje over tegenkwam in Trouw is: Zineconomie van Meerten ten Borg. Het past perfect in het veranderende ‘klimaat’ van onze samenleving. Ik heb het artikel onderaan bijgevoegd. De moeite waard om te lezen. Waarom de Senseo zo goed past in deze tijd en waarom de slogan van Philips: sense and simplicity juist aansluit bij het nieuwe denken.
Zingeving wordt bijna altijd los gezien van de economie. Het zijn twee verschillende dingen en pas als de economie behoorlijk draait, lijkt er tijd en gelegenheid te zijn voor zingeving. Dan gaan mensen ook vragen naar de zin van het economische proces: wat heeft het eigenlijk voor zin nog een tweehonderdste deodorant op de markt te brengen?
In dit boek wordt zingeving niet gezien als iets dat pas aan bod komt als de magen goed gevuld zijn, maar als een absolute levensvoorwaarde. Zingeving is er niet alleen als het goed gaat, het speelt ook een belangrijke rol als het slecht gaat met de economie. Het economische proces wordt op alle niveaus begrijpelijker, als u er rekening mee houdt dat zingeving een niet te onderschatten rol speelt. Dat wij meer en meer leven in een zineconomie heeft zijn consequenties voor de economie, voor de werking van de economie en voor het managen van de economie.
Het boek sluit dus goed aan bij De Emotiemarkt van Suzanne Piët en De Droommaatschappij van Rolf Jensen.
Download Interview in Trouw van 12 oktober 2004 over het boek en fenomeen Zineconomie van Meerten ter Borg (.pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This