Update: de presentatie is nu ook op video te zien.

Vanmiddag gaf ik weer een presentatie over nieuwe media. Of liever over de nieuwe tijdsgeest. Aan het kernteam van de HAN dat het project Professionele Ruimte van docenten gaat trekken.
Ze vonden het duizelingwekkend, inspirerend en herkenbaar, Bij anderen duizelde het of ze moesten het laten zakken, want het was zo veel. "Kunnen we je inhuren", "Ik zie veel mogelijkheden", "Dit brengt mensen in beweging", "Tegenstrijdigheden", hoorde ik ook.

Ja het was dan ook onbedoeld aangekondigd als verwarringssessie. Ik had dat zelf zo genoemd, want ik merk dat dat vaak gebeurt. Ik haal fundamenten weg, maak een diep gat in vastgeroeste overtuigingen. Tenminste dat denk ik. Ik loop dan helemaal leeg. Maar eigenlijk is het een inspiratiesessie. Tenminste als je de luiken open zet en je even vol laat stromen met verwarring en inspiratie.
Na zo’n presentatie kun je mij bij elkaar vegen. Ik ben dan helemaal leeg. Heerlijk om je zo te mogen geven. En ja dat is verwarrend en/of inspirerend voor mijn publiek, maar ook nog steeds voor mij. Ik maak me nogal druk tijdens zo’n sessie ­čśë Kan er ook niks aan doen.

Maar goed. De presentatie vind je hieronder en is voor degene die me volgen niet zoveel nieuws. We hebben het ook opgenomen op video, dus wie weet komt dat ook nog online.

Ik prijs me gelukkig dat ik deze presentatie weer heb mogen geven bij de HAN en dat men er voor open staat (jawel Kristel Baele lid van de directie zat er ook bij). Dat voelt goed. En het project waarin een bottom-up dialoog gefaciliteerd wordt krijgt zo maximale kansen.

Inderdaad zo voel ik het: HAN geeft je de ruimte!