Select Page

WordPress YouTube Shortcode plugin

WordPress YouTube Shortcode plugin

Zojuist even de plugin youtube shortcode geïnstalleerd. Een handige plugin die het mogelijk maakt met een simpele url van de video je video op te nemen in je blogposting. Met de nieuwe iframe html5 mogelijkheden en wmode=transparent. Want dat laatste zorgt de plugin zelf voor.

Nu kende WordPress natuurlijk al de shortcode. Want als je een url invult van je video dan komt ie goed in je bericht. Maar als je menu’s hebt zoals ik, die naar beneden uitklappen dan was dat niet mooi. Het menu is dan niet compleet zichtbaar. De wmode=transparent optie werkt niet bij die url als shortcode. Met de plugin dus wel.

Het is een hele simpele en kleine plugin dus veel performance zal het allemaal niet kosten neem ik aan. Een ander voordeel is dat de plugin er ook voor zorgt dat je video bijna in alle browsers zal draaien. Zelfs als java niet geaccepteerd wordt dan zal de plugin de flashversie proberen te laten zien. En ook in RSS files zal de video mooi werken. Kijk maar naar mijn RSS feed.
Je video zal ook zichtbaar zijn en af te spelen op ipad en iphone e.d. Verder kun je alle parameters meegeven aan de url die youtube hanteert. Je vindt die op de site van de plugin
De url zal er uit komen te zien als volgt. In mijn geval: [youtube_sd url=http://……….] Op de plek van de puntjes plak je gewoon de url van de video, de korte youtube link of de id van de video.

Als je een video een ander formaat mee wilt geven dan wordt het:
[youtube_sd url=http://………. width=500 heigth=350]
En nogmaal: wmode=transparent hoef je niet mee te geven. Dat doet de plugin zelf.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This