Select Page

Wie helpt me 225 teksten zoeken uhh vinden?

Tja, de opdracht die ik van mijn directie kreeg is simpel:

“De opbouw van een dossier teksten voor Engels, Frans, Duits met (indien mogelijk multiple choice) vragen en in ieder geval antwoorden, opbouwend in moeilijkheidgraad van leerjaar 1 t/m 3 H/A waarbij leerlingen kunnen oefenen met de leesvaardigheid. Minimaal 25 digitale teksten per leerjaar, per taal.
De uitleg en vragen hierbij moeten voor leerjaar 1 en 2 bij Frans in het Nederlands staan.
Leerjaar 2 Duits en Engels uitleg en vragen liefst in het Nederlands maar als mogelijkheid mag ook de betreffende taal.
Leerjaar 3: voor alle talen in de voertaal. Dus Engels met Engelse uitleg en vragen, Duits met Duitse uitleg en vragen, Frans met Franse uitleg en vragen.”

De uitwerking wat minder eenvoudig. In de praktijk komt het er op neer dat ik 225 teksten moet gaan verzamelen voor Havo en Atheneum die online staan, met vragen erbij en de mogelijkheid tot correctie door de leerlingen zelf. Dus de antwoorden en feedback moet ook gelijk online staan.

Als je ideeën hebt of bronnen, dan hou ik zeer aanbevolen!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Tom

  Hans,
  Als je die vragen kan laten maken door de docenten, probeer dan eens project Gutenberg? Zijn wel alleen maar klassieke teksten, maar wel volledig rechtenvrij. Je kan ze gebruiken op welke manier je maar wilt.
  Groet, Tom

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Hallo Tom, bedankt voor je tip. Daar ga ik eens naar kijken. Maar ik moet de vragen ook zelf maken…..

  Antwoord
 3. Martien van Steenbergen

  Ha die Hans,
  Jij als guru van de nieuwe media kan als geen ander de instrumenten zoals forum, weblog en, in dit geval, met name Wiki inzetten om die teksten te verzamelen.
  Zet crowdsourcing in en groei en bloei een community die de teksten voor je maakt. Want dat ga je zelf toch niet doen? Ontwerp en specificeer de “speelregels” hiervoor. Dan heb je sneller beter materiaal. Zet Wikinomie voor je in.
  Gebruik een CC+ licentie, en, indien mogelijk, crowdfunding. Dan kan krijgt jouw school tegen minder investering meer en beter materiaal. Wat wil je nog meer?
  Ik help je daar graag bij. Let’s talk.
  Succes en plezier,
  Martien van Steenbergen.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This