Select Page

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Cheese
Tijdens het congres van HSMAI met als thema inspiratie kwam ook Gary R. Copeland aan het woord. Zijn presentatie ging over het boekje dat ik al eerder aangemerkt heb als bijzonder, nl. Wie heeft mijn Kaas gepikt? (Who moved my cheese?) Over muizen en minimensjes, waarbij Kaas de metafoor is voor datgene wat je wil hebben, krijgen of bereiken. Als deze Kaas op is, kan dat een grote verandering zijn, zo blijkt bij de minimensjes Peins en Pieker. De muizen Snel en Snuffel zijn al eerder op weg naar nieuwe Kaas. De minimensjes hebben daar vanwege hun emoties en bedenkingen meer moeite mee.
Ook tijdens deze meeting bleek weer hoe krachtig een simpel verhaal kan zijn.
Kaas_1
Ik heb een tweetal mindmaps hier toegevoegd met de overdenkingen die Peins op de muur schreef tijdens zijn tocht door het doolhof op zoek naar nieuwe Kaas. Ze zijn het overdenken waard.
Download Wie heeft mijn kaas gepikt? (pdf)
Download Tekenen aan de wand (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Hans on Experience

    MindMaps

    De MindMap schema’s die ik maak met behulp van MindManager zijn populair. Ik zet ze hier nog even op een rijtje voor degenen die ze gemist hebben: – IQ, SQ en EQ – Marketing vs Imagineering – Ontwikkeling van Product naar Beleving in de Experience Econ…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This