Select Page

Wending: Uitzending van Netwerk ging gisteren over duurzame energie

De laatste tijd heb ik nogal wat geschreven over Klaar om te wenden? Naar aanleiding daarvan krijg ik reacties over wat dat wenden nu precies is. Gisteravond was er in dit kader een mooie reportage bij Netwerk over Onze energiebronnen over 50 jaar.  Er kwamen nogal wat deskundigen aan het woord. Duidelijk werd dat we anders moeten gaan denken. Meer denken vanuit duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is dus ook wenden. Het sluit mooi aan bij de presentatie tijdens Klaar om te wenden van Herman Wijffels, die o.a. zei dat we e anders naar onszelf moeten leren te kijken. In het industriële tijdperk hebben we ons buiten de natuur geplaats. In deze nieuwe fase moeten we onszelf weer gaan zien als onderdeel van die natuur, wil ons ecosysteem een kans van overleven hebben.
Ervin Lazlo zei het tijdens het event Klaar om te wenden als volgt: We gaan ons systeem als geheel gezien. Als samenhangend geheel. Waarin alle onderdelen met elkaar samenhangen. We zullen zeker blijven groeien. Maar we moeten van een extensieve groei (materialisme, rijkdom, verkoop, macht, status, militaire systemen, economische systemen) naar een intensieve groei (relaties, communities, waardenverspreiding, een hoger niveau van waarden, een ander niveau van denken, empowerment, communicatie).
Wanneer we dus onze verantwoordelijkheid nemen en onszelf zien als onderdeel van een groter geheel dan is het logisch dat het denken over duurzame energie (nee, liever het handelen vanuit dit denken) een belangrijker zal worden.
Mooie voorbeelden kwamen voorbij in de uitzending.  Voor meer informatie zie ook de websites van VROM en de TaskForce Energietransitie). Vandaag wordt het actieplan van de TaskForce Energietransitie gepresenteerd. Jammer dat het nog niet online staat. De uitzending kun je overigens nog wel bekijken. Zie de link hieronder.

Video van de uitzending van Netwerk: Onze energiebronnen over vijftig jaar. (windows media player)

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This