sjabloon bovenkant Tja, naar aanleiding van het stukje van Ella in FTnieuws van de HAN Faculteit Techniek en de link naar mijn weblog, lijkt het me gepast om jullie hier welkom te heten op mijn weblog. In dit stukje probeer ik wat duidelijk te maken over wat ik ga doen en wat deze plek hier is.

Weblog HANs on Experience
Zoals je wellicht ziet is dit geen gewone website, maar een weblog ofwel blog genoemd. Zie het als een soort journaal waar vaak nieuwe berichten op verschijnen. Die berichten noemen we postings en ze staan van nieuw naar oud op datum. Onder elk bericht zie je in welke categorie het bericht is opgeslagen en je ziet de labels (tags). Je kunt overal op klikken, want onder die woorden zitten links. In de teksten van de postings komen ook veel links voor. Dat is een kenmerk van blogs. En natuurlijk het feit dat er van alles ingehangen kan worden, zoals presentaties en video’s. Aangezien het ook een persoonlijk blog is vind je er ook berichten over andere zaken.
Je kunt reageren, door onder een bericht op het woord reactie te klikken. Vul de gegevens in en je reactie. Ik (en natuurlijk mijn lezers) stellen dat op prijs. Trouwens die reacties (de laatste 10) vind je aan de rechterzijkant weer terug. Daar zie je ook andere links staan naar plekken op deze weblog. Zo kun je een categorie openen of een maand. Ook zie je een woordenwolk. Die woorden zijn weer aanklikbaar en geven de berichten die zo gelabelled/getagged zijn. Het dikstgedrukte en grootste woord heeft de meeste berichten.

Wie ben ik?
Als je wilt weten wie ik ben, dan kun je op de About Me link klikken aan de rechterzijkant (of natuurlijk in deze regel). Ik werk bij de staf van Ella Hueting als nieuwe media strategist en trendwatcher en ondersteun dus iedereen van de faculteit Techniek als het gaat om het in beeld brengen met behulp van nieuwe media (weblogs, podcasts, videoblogs, etc.) van alles wat zich afspeelt op onze faculteit. Ook kan ik bepaalde trend voor je monitoren via allerlei tools.

Online presence
Wat gebruik ik allemaal? Teveel om allemaal op te noemen. Daarom een paar plekken op internet waar je me kunt vinden.
Flickr foto archief, daarin zitten ook al enkele sets van foto’s van de HAN
- YouTube video’s met ook video’s van de HAN
- Vimeo: o.a. de video’s die je hier ook op mijn weblog vindt van de HAN
- SlideShare met presentaties
- Verder gebruik ik nog diverse social networking tools, zoals o.a. LinkedIn, Plaxo, Friendfeed
- Mijn Twitter realtime conversation stream   
- als HAN blogger vind je me ook op de weblog Arnhem-Direct
Wil je hier eens verder over praten hoe je jezelf of je afdeling etc. wilt profileren. Laat het me weten.

Wat ga ik doen?
Zoals je al hebt kunnen lezen, schreef Ella dat ik de HAN ga laten zien aan de buitenwereld. Dat ga ik doen door middel van dit soort berichten, met video’s zoals je er een paar vindt als je op het label HAN klikt, door presentaties toe te voegen, interviews af te nemen, podcasts op te nemen (audio van een interview) etc. Het voordeel van het gebruik van nieuwe media is dat het snel te maken is, erg toegankelijk is, communiceert en doordat het vaak verandert hoog scoort in Google zoekopdrachten (een weblog is bijvoorbeeld nl. in tegenstelling tot statische websites erg dynamisch. Alles heeft een eigen internetadres/url).

Wat kun jij doen?
Waar ik die inhoud vandaan haal? Eigenlijk bij jullie als docent, medewerker of student van de HAN. Schroom dus niet me te op hans.mestrumAThan.nl (let op vervang AT door @) als je een interessant project hebt, een rondleiding wil geven over je afdeling voor in een video, een interview wil op laten nemen over je visie, concept, idee o.i.d of je een mooi afstudeerproject hebt, een leuke stage of een bedrijfje bent gestart. Kortom: alles wat andere mensen interessant kunnen vinden is welkom. Want we willen de HAN en dan met name de faculteit Techniek laten zien. Aan toekomstige en huidige studenten, aan collega’s, aan andere hogescholen, aan……vul zelf maar in.

Mag ik je helpen?
En natuurlijk kan ik je helpen als je een presentatie, workshop, lezing of gewoon hulp wilt op het gebied van nieuwe media. Schroom niet me te bellen of te mailen. In ieder geval ga ik een aantal mensen sowieso opzoeken.