Select Page

Wat vind je hier nu van? Plagiaat van Andrew of niet?

Tja, je hebt kaf en koren?.. Marjolein Hoekstra schreef een hele goede posting over RSSonate. Zij is naar aanleiding van RSSonate BlogBridge Expert geworden op het gebied van RSS. Niet zo verwonderlijk. Ze doet heel veel goede dingen met RSS. Je kunt RSSonate (gebaseerd op Grazr) bij haar in de kantlijn zien werken. Een OPML reader dus. Mooi werk. Veel tijd aan besteed en goed over nagedacht. Ik vind dat machtig mooi, omdat dat innovatie is.
Maar wat zie je dan? Is er ineens iemand die haar bericht voor het grootste gedeelte zomaar over schrijft. Nou ja, niet zo maar natuurlijk. Zal wel een reden voor zijn geweest. Lees de posting van Andrew Barrow maar eens. En kijk wat je er van vindt.
Marjolein was naar aanleiding daarvan natuurlijk stevig van de kaart. En schreef een open brief op haar blog. Persoonlijk had ik er gewoon over geblogd dan een open brief aan Andrew, maar dat is persoonlijke voorkeur. En ok, ik weet ook wel dat je tegen plagiaat niet veel doet, alhoewel Jonathan van Plagiarismtoday  op de blog van Marjolein in een reactie kennelijk wel mogelijkheden ziet. Maar ik vind in ieder geval dat dit niet kan. Wat vind jij?

Ok, swithing into english for Jonathan and Andrew:
? Please Andrew, could you tell us what the reason is for this action? Perhaps there are reasons which I do not know.
? Hi Jonathan, could you tell us a bit more about what you do in such cases?

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Sanne Roemen

    Ieuw. Lastig. Ik denk dat ik net zo razend zou zijn geweest als Marjolein. Ik denk wel dat ik eerst die e-mail buiten de blogosphere zou hebben gehouden om hem de gelegenheid te geven PUBLIEK zijn plagiaat toe te geven en excuses te maken. Ik zou, als hij daar niet / negatief op reageert, dan pas op mijn blog gaan klagen. [zie mijn posting over het web als schandpaal]. Plagiaat, copyright etc… ik denk niet dat je er een zaak van kan maken en ik denk eerlijk gezegd ook niet dat je dat zou moeten willen. Het gaat erom dat je content met elkaar deelt en de grootste zonde die hier begaan is, is dat Andrew niet netjes aan bronvermelding heeft gedaan! Je hebt volgens mij pas juridisch een zaak als iemand jouw werk presenteert als zijn eigen werk, er vervolgens geld mee verdient en jij inkomsten derft. Volgens mij is dat hier niet aan de orde.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This