Select Page

Waarom gaan klanten eigenlijk bij ons weg?

Klanten gaan om heel andere redenen bij ons weg dan die we als bedrijf veronderstellen. Dat blijkt uit een onderzoek van crmguru.com (pdf). In het onderzoek denken bedrijven dat klanten vooral weggaan omdat hun behoeften veranderen en om de prijs. De klanten zelf zeggen echter dat de voornaamste reden om op zoek te gaan naar een ander bedrijf ligt in de customer service en de kwaliteit. Het whitepaper geeft vier manieren aan hoe we de loyaliteit kunnen verbeteren.
Belangrijk genoeg om eens goed te bekijken en te overdenken. Ook hier doet word-of-mouth zijn werk. Een ontevreden klant heeft een slechte ervaring achter de rug en richt veel schade aan. In budgetten, visies en strategieën ben ik vaak klanten– en of merkloyaliteit tegengekomen. Ook kwaliteit en service wordt op papier belangrijk gevonden. Kennelijk denkt de klant er anders over volgens dit onderzoek. Hoezo kennen we de klant (en ons bedrijf)? (gelezen bij Dialogamigo)

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. MarketingFacts

    Waarom gaat een klant bij ons weg?

    Uit onderzoek van CRMGuru (pdf) blijkt dat klanten om hele andere redenen overstappen naar een ander bedrijf dan dat bedrijven zelf denken. Terwijl bedrijven denken dat klanten vooral overstappen vanwege

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This