Select Page

Vinyl op de draaitafel

Vinyl op de draaitafel

Even hier opschrijven zodat ik het volgende keer nog weet. Ik was weer even kwijt hoe ik mijn draaitafel via een USB phono voorversterker aan mijn mac op mijn Sonos kon krijgen door een Airport Express, Line-In app en airsonos app.

1. Allereerst dient de Airport Express zichtbaar te zijn in het netwerk en op mijn iMac als airplay apparaat. In het speakericoontje in de menubalk controleer je met de option toets en een klik op het icoontje of de airport express (in het netwerk via wifi met daaraan een usb printer gekoppeld) zichtbaar is.
2. De app airsonos dient op de achtergrond te werken en is op te starten via de terminal dmv airsonos. Het programma zorgt ervoor dat de sonos gevonden kan worden als airplay apparaat.
3. De airport express via een kabeltje aansluiten op een sonos speaker.
4. de usb phono voorversterker is gekoppeld aan je iMac waardoor USB Audio codec zichtbaar is onder het speaker icoontje.
5. Stel onder het speakericoontje in je menubalk uitvoer in op je airport express
6. Start app Line-In op en stel in als volgt: Input from: USB Audio codec / Output to: Airplay: naam airport express. Klik op Play Through. De volumewijzers van zowel in als uit slaan uit.
7. In sonos zie je bij lijningang Airplay-apparaat staan en de locatie waar je je airport express aan hebt gekoppeld met het kabeltje. Dubbelklik op lijningang op Sonos.

Als het goed is hoor je nu de muziek van de lp op je draaitafel via je sonos. Het volume kun je regelen met de volumeknop op je mac en je sonos volume knop. Op mijn apple watch kan ik ook het volume regelen via zoenplay.

Ik ben ook maar eens begonnen om mijn lp’s vast te leggen in een collectie op Discogs.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This