Select Page

Videoblogging als trend

VideobloggingIn TrendCentral wordt videoblogging uitgeroepen als de trend voor 2005 op het gebied van in de online media community. Het is verrassend te zien wat er op dit gebied gebeurd. De 11-jarige Dylan noem zich de jongste videoblogger. Ze doet dit al vanaf februari 2004! Zij heeft 44 readers en krijgt veel feedback op zijn videopostings. Mooi om eens te zien hoe de jeugd met dit fenomeen om gaat. Ze is zelfs op tv (Quicktime) geweest met haar videoblog.
Vloggercon
De Vloggercon 2005 is achter de rug en het zal je niet verbazen dat er veel videopostings van Vloggercon te vinden zijn. Deze playlist is van me-tv. Het is een gedeelde playlist waarop iedereen een video kan posten. Er is zelfs een video RSS-feed van. Eigenlijk is het dus een feedreader voor video’s.
Op Videoblogging.info is achtergrondinformatie te vinden over dit fenomeen, zoals een How-to Videoblog on Windows.
Momentshowing is een andere interessante videoblog waarin ‘gewoon’ TypePad wordt gebruikt zoals ik dat ook doe. Overigens vind je de meeste video’s wel in mp4 formaat.
Met deze snelgroeiende ontwikkeling zijn weer allerlei interessante toepassingen te bedenken. Er zullen vast al wel toepassingen zijn voor bijvoorbeeld in het onderwijs of in e-learningomgevingen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Hans

  Frank, dank voor je aanvulling. De posting is zeer de moeite waard en de mooie voorbeelden spreken voor zich. Ik ben wel benieuwd of er zoiets gebeurt in het onderwijs en in trainingen. Ik kan me daar nl. in combinatie met weblogs, klassikale sessies en hands-on van alles bij voorstellen. Mocht iemand daar iets van gezien hebben, dan hou ik me aanbevolen. Ik ga dit fenomeen in ieder eens beter in de gaten houden.

  Antwoord
 2. bas

  Naar aanleiding van Vloggercon en het bovengenoemde artikel van Frankwatching heb ik ook al eerder iets over ‘vlogging’ geschreven. Vooral de ‘tsunami-ramp’ heeft erg bijgedragen aan de opkomst van ‘vloggen’. Mijn bericht hierover: http://www.basschutte.nl/mt/archives/000493.php

  Antwoord
 3. bas

  In mijn enthousiasme niet gezien dat je mijn bericht al gelezen had.

  Antwoord
 4. Hans

  Frank, mooie toepassing van Vlogs. Heb je ook al voorbeelden van het gebruik van Vlogs in het onderwijs? Zie mijn posting over weblogs in het onderwijs. Ik kan me voorstellen dat de combinatie van weblogs en vlogs een krachtige leeromgeving zouden kunnen maken. Je zit sinds kort in mijn RSS-reader dus ik volg je ontwikkelingen op de voet 😉

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This