HTS Autotechniek kreeg een spiksplinter nieuwe Renault Megane van Renault Nederland. Na de toespraak van Fokko Bangma en de onthulling hield faculteitsdirecteur Ella Hueting van de faculteit Techniek een toespraak.

 

Naar de video online.


De Renault die overhandigd is betreft een Mégane 2.0T Dynamique met alle opties. Deze auto is voorzien van de nieuwste generatie computernetwerken die alle functies aansturen. Ook de bijbehorende diagnoseapperatuur is super geavanceerd. In het Renault dealernetwerk werken de meest hoog opgeleide autotechnici hier mee, echter deze worden weer aangestuurd door managers die door de HTS Autotechniek worden opgeleid. Daarom is het belangrijk dat de HTS Autotechniek de studenten ”op voorsprong” brengt door ze vroegtijdig kennis te laten maken met deze diagnosesystemen.

De reden dat Renault Nederland deze auto cadeau doet heeft te maken met de goede relatie die de importeur met het instituut heeft. Zij draaien ook actief mee in het onderwijs. Een voorbeeld daarvan is course 78 Automotive Management, waar onze technisch commerciele studenten een businessplan aan het maken zijn voor de grootschalige lancering van Renault zero emission auto’s in 2011. Ook is Renault Nederland altijd op zoek naar nieuw aanstormend talent voor haarzelf en voor haar dealernetwerk.