Bioloid robot
De High Tech Challenge 2009 is een robotwedstrijd. De scholen kregen hiervoor een bioloid comprehensive kit in bruikleen. De winnende school mag zijn bioloid houden. Er deden zo’n 18 scholen mee.

Kunstjes en trucs
En ik moet zeggen het was een genot om de jongens en meiden bezig te zien met hun robots. De robotpuppies werden gekoesterd alsof het huisdieren waren. Ze lagen in een mandje met dekentje, werden op de schouder gelegd of tegen de borst gedrukt. En in het filmpje kun je zien wat de leerlingen de robot konden laten doen. Allerlei kunstje en trucjes, een parcourse lopen en opdrachten uitvoeren. Zo kon een robot om eten vragen, ging een ander lekker onder zeil onder een dekentje, terwijl andere robots weer handstands kon uitvoeren of kon sluipen.

Techniek is echt leuk
Heerlijk om zo bezig te zijn met techniek. De kinderen gingen er helemaal in op. Net als hun leerkrachten en ouders. Overal tussen de onderdelen, papieren zakken van de broodjes (neem ik aan) e.d. werd er geknutseld, gesleuteld en geprogrammeerd. Renden leerlingen op en neer tussen hun presentatie en werkhoek of naar de bedrijfspresentatie. Het leek wel een R&D-afdeling met wizzkids. Alleen de pizzadozen ontbraken. Verder was de sfeer hetzelfde ­čśë


Bekijk video op YouTube