Select Page

Videoblog: Rijdend Lab duurzaam scheikunde practicum chromatografie

Videoblog: Rijdend Lab duurzaam scheikunde practicum chromatografie

Raayland College
Vandaag was ik bij het Raayland College in Venray. Daar gaf Wim Staal, docent Scheikunde van HAN Life Sciences (Laboratorium opleidingen) een gastles over chromatografie.

Milieuvriendelijk
De leerlingen gingen aan de slag met allerlei kleurstoffen die ze moesten scheiden. Deze kleurstoffen zijn geen gevaarlijke, milieubelastende stoffen, maar gewoon uit zakjes limonadepoeder. Daarnaast zijn de kolommetjes diverse malen langer te gebruiken. Eigenlijk een oneindig aantal keren zo vertelde Wim Staal me.

Het doel
1. Het doel van deze experimenten is de leerlingen en studenten meer geïnteresseerd te krijgen voor scheikunde en chemie.
2. Om dat doel te bereiken zijn visueel aantrekkelijke experimenten ontwikkeld die laten zien hoe chromatografie werkt.
3. Het streven is er naar om bij de chromatografie experimenten ook de relatie naar voeding, milieu en de chemie van kleurstoffen te leggen.
4. Het streven is om de experimenten met zo veel mogelijk milieuvriendelijke stoffen uit te voeren. Ook is het streven om de experimenten meerdere keren te kunnen herhalen.


Bekijk video op YouTube

Meer informatie over deze lessen in chromatografie en de lessenpakketten is te vinden op de website van Wim Staal: Staalmeesters Consultancy. Het was leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen bezig waren met de experimenten. Ik heb ook nog een fotoset gemaakt die ik in een volgende posting zal laten zien.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This