Achter de schermen
Afgelopen donderdag kwam een filmploeg bij HAN Automotive filmopnames maken voor een promotiefilm over waterstof in Stadsregion Arnhem Nijmegen. De titel van de film wordt: "Hydrogen, no time to waste". Leuk om eens achter de schermen mee te mogen kijken en dat te filmen. De video staat onder de Verder lezen regel.

Waterstoflaboratorium
Natuurlijk werd het waterstoflaboratorium bezocht en zien we hoe enkele leerlingen mochten acteren in de opnames. En we zien Bram Veenhuizen, lector bij HAN Automotive.

Soundbytes
Enkele soundbytes die waarschijnlijk te horen zullen zijn in de film en een mooie samenvatting geven van het geheel, zijn:

Het zal niet verbazen dat het eerste hogeschool-waterstoflab van Nederland zich in Arnhem bevindt. Bij de HAN Automotive van de Hogeschool Arnhem Nijmegen wordt al enige jaren geëxperimenteerd en onderzoek gedaan naar waterstoftoepassing in aandrijfsystemen van personenauto’s. De HAN werkt nauw samen met het bedrijfsleven en de regionale overheden.

Bram Veenhuizen, lector:

“Niet alleen onderwijs is belangrijk, maar ook onderzoek. Waar wij ons hier vooral mee bezig houden, is de toepassing van waterstof- en brandstofcellen in voertuigen. Daar zijn we hier nu als enige hogeschool in Nederland al 3,5 jaar mee bezig.”

Bram Veenhuizen, lector:

“In ons waterstoflab zijn wij al geruime tijd succesvol in de toepassing van waterstof als energiedrager. We hebben deze Subaru omgebouwd naar waterstof, een concept-car met brandstofceltechnologie afgeleverd, zoals dit Prautotype En nu zijn we bijvoorbeeld bezig met bezig met het testen van een brandstofcel powerpack voor een vorkheftruck. We doen veel van deze activiteiten met steun van Arnhem en de provincie Gelderland en werken ook nauw samen met bedrijven als NedStack en Silent Motor Company. Wat ik wil? Meer van dit soort toegepast onderzoek, meer investeringen in dit onderwijs en een brandstofcelauto bouwen als volwaardige auto!”

“Wat de Stadsregio Arnhem Nijmegen onderscheidt is het feit dat hier de kennis- en onderwijsinstellingen zoals de HAN, maar ook de overheid en het bedrijfsleven al geruime tijd nauw en gestructureerd samenwerken op het gebied van de toepassing van waterstof en branstofceltechnologie. Wat ook helpt is dat de overheid, zoals Arnhem, tot nu tot vooruitstrevend en consequent is in de ondersteuning van bedrijfsinitiatieven. Maar het is begonnen bij de bedrijven zelf: in deze regio bij NedStack.”

 

>

Naar YouTube.