In de periode van oktober-december 2011 zijn de kinderen van de plusklas van het Protestants-Christelijk Basisonderwijs Rheden op de woensdagochtenden aan de slag geweest met het ontwerpen en ontwikkelen van zonne-energie toepassingen met betrekking tot het thema ‘Ter land, ter zee en in de lucht’.

Op 9 en 23 november brachten de kinderen een bezoek aan het FabLab Arnhem bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ze samen met de medewerkers aan de slag gingen met het daadwerkelijk ontwikkelen van hun product.

Tijdens de lessen dat ze niet aan de slag waren in het FabLab Arnhem, werkten ze samen met twee studenten van het Centrum voor Ondernemerschap aan een marketingplan voor hun product. Ze stelden zichzelf hierbij vragen als: wat gaat mijn product kosten?, hoe ga ik mijn product promoten? enz.

Doel van deze activiteiten was om kinderen te laten ervaren hoe het is om zelf ondernemer te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo leerden ze kennis, maar ook allerlei vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Jong geleerd is oud gedaan.
In deze video presenteren ze hun producten in het gemeentehuis van Rheden.