Select Page

Video Zuid Bretagne (1)

Video Zuid Bretagne (1)


Zuid Bretagne
Video sent by hansonexperience

Dit filmpje is overgebleven van een edit van een HD film van 60 minuten. De film is opgenomen met een Sony HDR-HC1E in HD kwaliteit. Deze versie is de output in mp4. De edit heb ik gedaan met Ulead VideoStudio 10.
De originele video van 60 minuten is 10 gigabyte. Deze versie van ruim 6 minuten is 38 mb.
Mijn ervaring tot nu toe is dat het editen bewerkelijk maar vrij simpel is met deze software.

Waar ik nog naar wil kijken is:
– vele mogelijkheden van de Sony
– uitgebreide opties van VideoStudio 10
– waar laat ik de originele files (ze zijn zo ontzettend groot)
– hoe krijg ik de optimale kwaliteit met een zo klein mogelijk filmpje
– wat is het verschil tussen al die verschillende formaten (zoals bijv. mpeg1 en mpeg2)
– rechtstreeks capturen van camera naar software

Mensen die al advies hebben voor me: schroom niet hieronder je reactie neer te zetten. Ik vind het in ieder geval hartstikke leuk als je dat doet, want voor mij staat vast dat ik meer ga verdiepen in videologgen.
Ik heb nog 2 bandjes van Bretagne die ik ook ga editen en hier beschikbaar zal stellen.

De ipod video file (mp4, 38 mb)

Technorati tags: , , , , , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

8 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans,
  Wat is het daar mooi hè? Wij zijn vorig jaar op precies dezelfde plek/camping geweest. Alleen was het in 2005 minder mooi weer.
  Een heel eenvoudige tip die optimale kwaliteit met zo min mogelijk data geeft:
  Hou ‘t simpel (ja ja, daar heb je ‘m weer): Niet te veel bewegen, dus gebruik een statief, maak shots waarbij je de camera niet draait (tenzij het niet anders kan) en maak bij de bewerking zo min mogelijk gebruik van effecten. Beweging en effecten betekent dat er meer ‘delta’ in de beelden zit en dus meer gecodeerd moet worden. Laat ‘de delta’s’ van de gefilmde objecten komen en niet van het bewegen van de camera.
  Ik ben benieuwd naar de volgende filmpjes.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ja Fred, heel mooi! Bedankt voor de tips. Dat stilhouden van de camera had ik inderdaad al gemerkt. De andere filmpjes zullen daar niet veel verbetering in geven denk ik. En met een statief werken gaat niet altijd. Ik zie me al met zo’n ding sjouwen de hele dag 😉
  Wat me vooral ook interesseert is hoe ik de kwaliteit van HD (wat een beeld zeg!) ook zo via een blog kan tonen.

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Statief is lastig, maar misschien dan wel een Bean bag?
  Kwaliteit van HD via een blog tonen (ik neem aan dat je bedoelt dat je IN de blog post de video vertoond wil hebben) zal niet meevallen met de huidige stand van de techniek.
  Ik zou daar nog maar even niet te veel tijd in steken als ik jou was.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Een bean bag? Wat is dat voor iets?
  Nee ik begrijp dat HD weergave moeilijk wordt, maar wat me bezig houdt is, welk output formaat geeft de beste kwaliteit met de minste mb’s.

  Antwoord
 5. Fred Zelders

  Bean bag is een zak van zachte soepel stof gevuld met bijvoorbeeld witte bonen. (een miniatuuruitvoering van een zit zak.
  Je kan de bean bag overal op leggen (een hek, het dak van de auto, een muurtje, etc) en blijft dan liggen. Een perfecte stabiele ondergrond voor fototoestel of videocamera.
  Output formaat met beste Kwaliteit/Mb verhouding weet ik niet. Daar weet Pierre Gorissen [ http://www.gorissen.info/Pierre ] vast meer over te vertellen.

  Antwoord
 6. mf

  Leuk filmpje Hans, zal je eens in de gaten gaan houden. Heb zelf ook al een aantal maanden een Sony HDR-HC1E in huis. Beeld (en geluid!!!) kwaliteit is perfect; heb wel een beetje spijt dat ik niet heb gewacht op en HD en harddisk. Ik wordt schijtziek van die tapes 😉
  Heb overigens mijn eerste vakantieclip op upstream staan:
  http://www.upstream.nl/comments.php?id=265_0_1_0_C

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  Ha Marco, ik had je camera en filmpje al gezien 😉 Nou ik denk dat het toch goed is om de variant met de tapes te hebben. Volgens de geleerden zal tapes het opslag medium blijven.

  Antwoord
 8. Hans on Experience

  Video Zuid Bretagne (2)

  amp;amp;amp;amp;lt;!– #il4nk91fz01p1u6as3tozpcajdcram4oalcu9f038{width:320px;height:256px;border:none;margin:0px;} –amp;amp;amp;amp;gt; Zuid Bretagne deel 2Video sent by hansonexperience Dit is mijn 2e video van Zuid Bretagne. Hij duurt ongeveer 5 mi…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This