Select Page

Vandaag een screencast experiment met MSN Messenger

Vandaag ga ik een screencast experimentje doen. Ik ga nl. samen met Erwin van Lun een screencast maken over MSN Messenger. Het aardige daarbij is dat we gelijk een belangrijke functionaliteit van MSN Messenger later zien, nl. het samenwerken. Erwin zal op afstand deelnemen in de screencast en mij een aantal features laten zien. Zo zullen bijvoorbeeld ook audio aanzetten. Stephan Fellinger zal als alles lukt ook nog even ‘langs’ komen in onze sessie. De hele sessie neem ik op met Camtasia Studio. Daarbij gebruik natuurlijk mijn usb microfoon. De audio van Erwin komt via de speakers binnen en wordt ook via de usb microfoon opgenomen. We hebben gisteren al een paar keer proef gedraaid met het scriptje van Erwin.
Daarna moet de opname nog wat nabewerking ondergaan, zoals een intro en eind, wellicht een muziekje in het begin e.d. en misschien hier en daar nog wat editten of weghalen. Daarna wil ik de screencast in diverse formaten beschikbaar gaan stellen, zoals Flash (swf), Quicktime (mov en mp4) en Windows Media File (wmv). Dus ook voor de mensen met een ipod video wil ik proberen een versie te hebben. De distributie zal in ieder geval via mijn weblog screencasting and video podcasting gaan en ik zal hier een posting maken. Erwin zal er natuurlijk ook naar linken. Ik verwacht de screencast in de loop van de dag of anders morgen online te hebben staan. Hangt een beetje af hoe snel het produceren gaat. Daarmee bedoel ik niet het editten, maar het produceren naar de diverse formaten. Dat duurt altijd het langst.
Leuk projectje dit!

Technorati tags: , , , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

9 Comments

 1. Hans Mestrum

  Was een leuk experiment met Stephan en Erwin. Ik denk wel aardig geslaagd. De flash is klaar en zetten we maandag online. De quicktime file is nog een probleem, in die zin dat die nog erg groot is (flash, 17 mb, mov 100 mb). Daar moet ik nog eens naar kijken.
  Kortom: maandag meer.

  Antwoord
 2. Willem

  Heel interessant en een waardevol experiment! (Zeker ook voor het onderwijs lijkt me) Je doet weer pionierswerk Hans en wij zijn je dankbaar. Ben vooral ook nieuwsgierig of het geluid van Erwin zogoed meekomt!

  Antwoord
 3. Pierre

  Mijn strategie voor het maken van MOVs is op het moment exporteren naar WMV en dan gebruik maken van PSP Video Express om hem te converteren naar MOV. Ik heb nog geen tijd gehad om te testen of de aanpak zoals op het Techsmith-blog beschreven (zie: http://www.techsmith.com/community/blogcomments.asp?thread=92) een kleiner eindresultaat tot gevolg heeft.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Ha Pierre, ik had je juist vanmiddag een mailtje willen sturen. Maar je bent me voor 😉 Prachtig!
  Bedankt voor je informatie. Ga ik vanmiddag mee aan de slag.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Ik heb eens een experimentje gedaan met de manier die beschreven staat in de link van Pierre (de screencast daarin). Het lijkt er op dat een MOV file van 90 mb teruggebracht wordt naar 19 mb van m4v voor de ipod video. Dus dat lijkt er meer op. Een kleiner MOV file heb ik nog niet kunnen produceren.

  Antwoord
 6. Fred Zelders

  Hans, je hebt me ondertussen wel nieuwsgierig gemaakt!
  Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat en vooral ook wat de inhoudelijke conclusies over MSN Messenger zijn.
  Hopelijk zijn ze zodanig dat er ‘een knopje om gaat’ bij de (nog veel te veel!) mensen die denken dat MSN Messenger (als onderdeel van ‘presence based communicatie’) niet geschikt is voor communicatie in een bedrijfsomgeving.

  Antwoord
 7. Hans on Experience

  links for 2006-03-05

  Camtasia Studio portable media (.pdf)
  Guide to convert Camtasia videos to all kind of formats, e.g. ipod video

  Antwoord
 8. Hans Mestrum

  Ha Fred, Erwin is meer van de inhoudelijk kan dus hij zal in zijn posting daar wellicht wel op in gaan. Ik heb eer de faciltiteiten geboden om het te maken.
  Ik moet zeggen ik kende MSN Messenger eigenlijk nog niet zo, maar ben wel enthousiast geworden!

  Antwoord
 9. Hans on Experience

  Screencast MSN Messenger

  Ik had al gemeld dat we afgelopen vrijdag een MSN Messenger Screencast op zouden nemen. Welnu ik heb een aantal versies on-line gezet op mijn screencasting weblog onder de categorie MSN Messenger. Je kunt daar de Screencast gewoon over het internet bek…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This