urgenda

Vrijdag 26 juni a.s. komt de Urgenda karavaan tussen 11 uur en 12 uur naar HAN Automotive om daar de duurzame mobiliteitsprojecten te bekijken.

Wat is Urgenda?

De Urgenda is een nationale beweging die Nederland sneller wil verduurzamen, aan de hand van een concreet actieplan. Met een strategische visie, een aantal Urgenda-icoonprojecten en een platform waarin wetenschappers, bedrijfsleven, overheden, bekende Nederlanders en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd zijn willen ze laten zien dat het kán. Dat duurzaamheid niet alleen hard nodig, maar ook leuk en inspirerend is.

Het komend jaar toert de Urgenda door Nederland. Van 20 tot en met 28 juni zijn ze te gast in Gelderland. Samen met de provincie rijden ze dan door de regio en willen ze op tal van plekken de voorbeeldrol van de overheid laten zien. Wat doen provincie en gemeenten om de regio te verduurzamen en hoe dragen anderen (ondernemers, particulieren) daar aan bij? In Gelderland bruist het van de duurzame initiatieven: duurzaam bouwen, innovatieve projecten, alternatieve energieopwekking, bedrijventerreinen, duurzame landbouw

Urgenda maakt ook gebruik van de nieuwe media:
- hyves
- twitter
- youtube
- LinkedIn Group