Select Page

Twittering: microbloggen

Ik kon niet meer achterblijven bij al het getweed en getwitter. Daarom ben ik ook gaan Twitteren. Ja wat is het nu eigenlijk? Ze noemen het microbloggen. Een constante stroom van kleine dingetjes die je aan anderen wilt toevertrouwen. Dat kan via je gsm of je pc, maar ook via IM of feeds. Je kunt vrienden toevoegen die je wilt volgen. En natuurlijk kunnen anderen je ook volgen.
Ik heb al eerder een dergelijke test gedaan met Jaiku. Dat was alweer in december. Maar nu dan Twitter. Kennelijk slaat dit meer aan dan Jaiku. Want er wordt wat afgetwitterd.
Ik vind het wel geinig om te kijken hoe het werkt, wat de ontwikkelingen zijn en wat ik er mee kan. Het is eigenlijk of je blogt en chat tegelijkertijd. Snelle ‘postings’ die anderen weer kunnen lezen. En je kunt op elkaar reageren door op een tweed te klikken.
Ik heb nu mijn Twitterstream in Technorati geclaimd. In Vista gebruik ik Twadget, een sidebar gadget. En in Windows heb ik Twitteroo geinstalleerd om offline te kunnen twitteren.
Er is ook een Twitterwiki waarop je allerlei scripts en handige tooltjes vindt. En in Twitterfeed heb ik diverse feeds toegevoegd. Zo komen die dus ook in Twitter terecht.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This