tuktuk Geinig. Een tuktuk-project. 26 Juni is de kickoff geweest van dit project, waar onder andere studenten van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aan mee doen. Het doel is om in mei 2009 een schone en zuinige tuktuk met businessplan te hebben ontwikkeld.

De wedstrijd
"Het hoofddoel is daadwerkelijk iets te doen aan de enorme milieuverontreiniging die de ongeveer 100 miljoen tuktuks in Azië veroorzaken. Samen belasten deze vervoersmiddelen het milieu evenveel als 5 miljard (!) schone auto´s zouden doen. De competitie bestaat uit meerdere opdrachten. Behalve een schone tuktuk, moet ook een volwaardig businessplan worden opgeleverd waarmee het vervoermiddel in de Indiaase markt kan worden gezet. Deze en andere wedstrijdelementen, die door de jury apart worden beoordeeld, vragen om competenties uit de verschillende studierichtingen."

Finale
Aan de wedstrijd nemen studenten van hogescholen en universiteiten uit Nederland én India deel. Voor Nederland zijn dat, naast de HAN, de Hanzehogeschool uit Groningen en de Technische Universiteiten Eindhoven en Delft. De finale is in mei 2009 in India.

Teamblogs
hantuktukMooi dat de teams een weblog bijhouden op de speciale hybridtuktuk website:

Team TU Delft
Team TU Eindhoven
Team HAN
Team Hanzehogeschool Groningen

Als je de weblog van het tuktuk team van HAN bij wil houden kun je naar deze link gaan of de webfeed gebruiken.