Select Page

Tryvertising: experience the brand

TryvertisingEen nieuwe trend die geïntroduceerd is door Trendwatching.com is Tryvertising. Dit is een antwoord op traditionele marketing, zoals we al eerder word-of-mouth marketing als voorbeeld zagen en viral marketing. We zijn niet meer zo dol op reclame, folders en ander spul dat bedoeld is voor de massa. Nee, we willen zelf uitmaken wat we willen en dan het liefst eerst ook nog uit proberen. Dit past bij de prosumer. Tryvertising is nu de mogelijkheid daartoe en we zien allerlei vormen van dit fenomeen, waarin toekomstige klanten eerst beleven wat een product, dienst of merk nu eigenlijk inhoudt. We willen het allemaal zelf ervaren. We hebben de specificaties als we ze al belangrijk vinden allang op internet opgezocht en weten dan vaak meer dan de verkoper. Maar de werkelijke ervaring moet de doorslag geven. Merkbeleving?
Waar kunnen we aan denken? Bijvoorbeeld de blije doos, monsters bij magazines (alhoewel dat al weer uit de gratie begint te raken), hotels die je gratis spullen laten proberen (want die liggen toch op je kamer), trial-software (30 dagen versies e.d.), proefrit in de auto van je dromen, events, wachtruimtes met koffie, sneak peak preview van boeken bij Amazon (je kunt zelfs een hoofdstuk lezen). Je mag overal even proeven, ruiken, aan komen, ervaren om je een ervaring rijker te maken. Lees meer over Tryvertising met legio voorbeelden op trendwatching.com.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Frank Meeuwsen

  Hey Hans, zoals ik ook al in Frank-ly schrijf (http://tinyurl.com/4dbmt) vind ik het meer een voorbeeld van goede naamgeving dan een daadwerkelijk nieuwe trend. In mijn ogen is het oude wijn in nieuwe zakken. Simpel productplacement, sampling etc.
  Dat het meer als experience moet worden gebracht ben ik zeker met je eens.

  Antwoord
 2. Raechel Maclean

  Beste Hans,
  Ik weet niet of ik met mijn vraag bij jou op het juiste adres ben, maar nooit geschoten is altijd mis.
  Als medewerker van Randstad Grootschalige Werving & Selectie ben ik aan het uitzoeken hoe ik op een vernieuwende manier aan personeel kan komen. Zelf ben ik opzoek naar beveiligers voor in het Openbaar Vervoer in Rotterdam.
  Heb jij wat tips of links voor mij hoe ik aan geinteresseerden kan komen? Ik hoor heel graag van je.
  Je mag me ook bellen, tijdens kantooruren ben ik te bereiken op 06 46 34 28 41.
  Vriendelijke groeten,
  Raechel Maclean
  Medewerker Werving & Selectie

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This