Select Page

Ton Zijlstra en de kenniscirkel

Kenniscirkel social softwareVandaag heb ik kennis gemaakt met collegablogger Ton Zijlstra van de weblog Interdependent Thoughts. Aanleiding was de Kenniscirkel waar Ton me voor had uitgenodigd. Ons gesprek ging vooral over webloggen en hoe je met informatie om gaat, welke tools we gebruiken en ervaringen die we beiden hebben opgedaan. Leuk om te horen hoe iemand anders het bloggen ervaart. Toch blijken er ook veel overeenkomsten te zijn in de manier van werken. Het scannen van feeds, het opnemen van buzz, het je laten leiden door je antennes om te bepalen waar je over schrijft etc.
Donderdag 27 april ga ik hem weer zien in de bijeenkomst van de Kenniscirkel. Het thema is social software. Sprekers zijn dan naast Ton onder ander Frank Janssen van Frankwatching die over zijn experimenten gaat vertellen en Maarten Sikkema van Macaw, die natuurlijk alles uit de doeken zal doen van hun interne weblogs. Interessante onderwerpen en sprekers dus. Frankwatching heeft net ook een posting geschreven over social software en zegt: 

“Kennis laten stromen en ontwikkelen en mensen met elkaar laten samenwerken is in mijn ogen vooral een sociaal iets, niet alleen een brok content die gemanaged moet worden.“

En ik ben het roerend met Frank eens. Maar ik ben niet onpartijdig. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de deelnemers van de Kenniscirkel tegen de ontwikkelingen vaan social software aan kijken. Vooral wat mensen die nog weinig weten of ervaring hebben op dit gebied ervan vinden.

Tag: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. frEdSCAPEs

    Kenniscirkel nadien

    Pierre Gorissen heeft een aardige samenvatting van zijn impressies van de Kenniscirkel-bijeenkomst 27 april 2005 gegeven.
    Ik wil er aan toevoegen dat ik de indruk heb dat (ik schat) zo’n 15% van de zaal toch wel erg veel voor hen nieuwe dingen (zoals…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This