Select Page

Thumbnails van je links in je postings

Ik heb een aardige tool gevonden die je links in je berichten laat zien als thumbnail, als plaatje dus. Voor zover mogelijk zie je dan de website die onder de url zit. Als je dan met de muis over een link gaat zie je dat plaatje. Voegt dus context toe aan een link. Ik vind het wel mooi om eens mee te experimenteren.
Ik kwam via Marjolein Hoekstra?s posting over Link Thumbnail (bekijk hier de onderliggende plaatjes maar eens). Link Thumbnail is een idee van Arc90. Je kunt in hun posting lezen hoe je het toe voegt. Met scriptjes en al. Het is wel zo dat nu Alexa Thumbnails verkocht wordt er wellicht een kink in deze kabel komt, omdat providers van de thumbnails moeten zullen gaan betalen. En dan is het wat mij betreft sowieso afgelopen met dit dingetje hier.
Wat vind jij van deze service? Stoort het je, voegt het iets toe, vind je het maar niks?

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

17 Comments

 1. Fred Zelders

  Ik vind het geen succes Hans!
  Verschrikkelijk irritant dat die dingen over de onderliggende tekst heen komen te staan (om vervolgens soms niet meer te verdwijnen).
  Heeft voor (mij althans) geen toegevoegde waarde. Kan jij iets bedenken in de sfeer van toegevoegde waarde ?
  Ik hoop dat Alexa Thumbnails snel verkocht wordt zodat jij ze er weer af mikt.

  Antwoord
 2. Marjolein Hoekstra

  Stiekem volg ik deze conversatie omdat Hans via mij op het idee is gekomen om Link Thumbnail te gebruiken. Ik gebruik Link Thumbnail ook en krijg er veel vragen over. Inmiddels heb ik een paar suggesties bedacht om de service te verbeteren. Ik schrijf ze hier en zal ze ook inbrengen op de pagina die Arc90 voor de discussie van Link Thumbnail heeft ingericht: http://blog.arc90.com/2006/07/introducing_link_thumbnail.php:
  1. Een blogger kan het tonen van thumbnails afhankelijk maken van het indrukken van een toets, bijvoorbeeld Ctrl. Dus alleen als een lezer de Ctrl-toets ingedrukt houdt terwijl de muis boven een link hangt verschijnt de thumbnail.
  2. Alleen thumbnails tonen van uitgaande URLs, dus van websites buiten het eigen domein. Dit maakt het algehele beeld veel rustiger.
  Ik zal het laten weten als ik een reactie krijg op deze suggesties.
  Trouwens, Alexa Site Thumbnail wordt sinds 27 juli via Amazon Web Services verkocht voor $0.20 per 1.000 thumbnail views (zie http://www.amazon.com/ast). De implicaties van deze policy-wijziging zijn enorm, omdat heel veel developers (denk bijvoorbeeld aan de zeer populaire BetterSearch Firefox extensie van Carlo Zottmann) afhankelijk zijn van Alexa Site Thumbnail.
  Je kunt de Alexa thumbnail van je eigen site laten refreshen door de stappen te doorlopen op http://thumbnails.alexa.com/update_thumbnail?url=yoursite.com/

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @Fred, zoals altijd helder en duidelijk 😉 Daar heb ik tenminste wat aan. Thx!
  @Marjolein: kijk dat zijn mooie ideen die fred’s probleem een stuk minder ernstig maken (of niet Fred?).
  Mooi toch dat we zo een service kunnen tonen, ideeen voor verbetering krijgen en met elkaar in ‘gesprek zijn’ hierover?

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  Nu ik jullie toch allebei aan de lijn heb 🙂
  Ik begrijp – zoals ik al eerder zei – absoluut niet wat de toegevoegde waarde hier van is.
  Herkenning van een site aan de hand van een thumbnail? Ik herken hem hoogstens aan de naam, niet de look. Kans is overigens groot dat die thumbnails niet up to date zijn. Sites veranderen immers regelmatig van smoel en het duurt wel eens even voordat dat ge-propageert is naar dergelijke tn-services.
  Ik blijf er bij. Ik vind ‘t drie keer niks. Kan iemand mij overtuigen van het tegendeel?

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Ha Fred. Voor mij geeft het wel een visueel beeld van een site. Ik vind het prettig om te zien hoe die site eruit ziet. Maar ben het met je eens dat als je de service voor ALLE links instelt dat het dan rommelig kan worden. Overigens kun je de dienst ook zo instellen dat je bij een link waar je een TN wil hebben een class mee geeft. Dan geeft dus alleen die link een TN.
  Meerwaarde (voor mij): ik zie graag plaatjes en ik krijg zo een indruk van die site waar de link naar toe gaat. Daardoor kan ik beter bepalen of ik zal klikken of niet.

  Antwoord
 6. Fred Zelders

  Hans, de look van een site is voor mij volkomen onbelangrijk. Het gaat om de content. De tekst van de post moet mij ‘lokken’. Met plaatjes gaat dat bij mij niet lukken (zo werkt dat bij mij op dit moment).

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  @fred: jij bent dus wellicht niet (zo) visueel ingesteld. Je wilt alleen lezen (goede content natuurlijk). Maar hoe zit het dan met foto’s, video en audio? Voegt dat ook niets toe aan (goede) content? Of een goede grafiek, model of mindmap, of een goede reactie, of tagging, of categorieen….?
  Dus voor mij zijn er meer hulpmiddelen nodig om een (goede) conversatie te kunnen voeren en te helpen om elkaar ‘te verstaan’.
  Tenminst zo werkt dat bij mij op dit moment.

  Antwoord
 8. Fred Zelders

  Ik ben weldegelijk visueel ingesteld. Ik moet er niet aan denken dat dat niet bestond. Als er iemand is die dat belangrijk vindt ben ik het wel. Ik heb niet voor niets zo af en toe een post geschreven over geweldig mooie en indrukwekkende foto’s (http://www.fzelders.nl/weblog/?p=1196, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=1222, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=771, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=654, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=445, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=399). Sterker nog, ik begin haast iedere dag op het web met een verssassing van Sam Javanrouh’s ‘daily dose of imagery’ (http://wvs.topleftpixel.com/).
  Een goede grafiek, mindmap, kortom alle voorbeelden die jij noemt of een pakkende visual (maar daar hoort meestal content bij in de vorm van tekst) doen het prima bij mij. Maar, dan heb je het over functioneel gebruik van dergelijke content.
  Een thumbnail van de homepage (en dan meetstal zelfs een oude) is in mijn ogen althans op geen enkele manier een hulpmiddel bij de conversatie over het desbetreffende artikel of de genoemde link.
  Maar, iedereen is anders, en dat maakt het nou juist allemaal zo leuk.
  Zou ik nu echt de enige zijn die daar zo over denkt en daarom minder enthousiast ben over deze feature? Ik hoop dat er ook nog meningen van anderen komen.

  Antwoord
 9. Hans Mestrum

  @fred: bedankt voor je aanvullingen. En wat een mooie foto’s!
  We zijn het wel behoorlijk eens hoor. Zie ook de reactie van Marjolein. Deze feature moet behoorlijk uitgekleed worden of aangepast. Het is zo wel een kerstboom. Nog even een paar dagen wachten en dan pas ik het denk ik aan aan de vorm waarin je de class=” ” toe kunt voegen en zodat je dat dus per link dan ‘aan’ kunt zetten. Ik vind het toch wel mooi. Ik zie bijv. de mooie ‘visual’ die onder je daily dose of image link zit. Indrukwekkend. Nodigt uit tot klikken.
  Maar misschien gooi ik het ook wel weer af. Een mens (nee, ik bedoel: IK) moet soms eens wat experimenteren, freubelen, prutsen, rommelen. En daar past dit ook bij. En soms blijft er wel eens wat van hangen.

  Antwoord
 10. Pierre

  Samengevat: vreselijk!
  Eerst gebeurt er niets (de plaatjes worden waarschijnlijk dan nog geladen) maar de links hebben een zenuwachtig mouse-over effect (dikker/groter font) waardoor de tekst in het hele bericht verschuift. Het laden van de pagina duurde nu véél langer en het voegt voor mij niets toe.
  (het goede nieuws: sharpreader laat ze niet zien)

  Antwoord
 11. Pierre

  p.s. waarom moet ik ook nog een code invoeren als ik ingelogd ben (en dus al heb bewezen geen machine te zijn)?

  Antwoord
 12. Hans Mestrum

  @pierre: bedankt voor je reacties. Dat van dat laden heb ik ook gemerkt en voeg ik toe aan mijn lijstje bedenkingen. Het wordt een hele kerstboom zo die zijn doel voorbij schiet. Nog enkele dagen wachten op wellicht andere reacties en dan gaat het spul er af denk ik.
  Vwb je opmerking over captcha in combinatie met TypeKey heb ik me dat nooit zo gerealiseerd (alhoewel ik nu natuurlijk hetzelfde doe: inloggen en code invoeren). Een terechte opmerking! Ik kan daar zelf niks aan instellen in TypePad, maar zal een supportticket aanmaken voor TypePad als verbeterpunt. Volkomen terechte opmerking

  Antwoord
 13. Pierre

  @Hans: voor de duidelijkheid (maar ik neem aan dat je dat wist), dat betekent natuurlijk niet dat je dit soort experimenten niet meer zou moeten uitvoeren. Ik vind ontdekken dat ik iets niet handig/mooi vind net zo relevant! 🙂

  Antwoord
 14. Hans Mestrum

  @pierre: ha, mooi dat je dat zegt, want dat is precies ook een van de redenen waarom ik het doe. Om er zelf en anderen achter te laten komen of iets goed is of niet. Laat dus de feedback maar komen 😉

  Antwoord
 15. Fred Zelders

  Prima aanvulling van Pierre. Helemaal mee eens!

  Antwoord
 16. Hans Mestrum

  Zo en nou is t mooi geweest. D’r af met die kerstboom 😉

  Antwoord
 17. Hans on Experience

  Snap van een link toegevoegd

  Plaatje van een linkIk kwam via de blog van Miel op Snap.com. Een mooie tool om te laten zien hoe de website eruit ziet onder een link. Als je met je muis over een link gaat wordt er een plaatje (snap) getoond van die betreffende link. Het mooie v…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This