Select Page

Support tools van Dreamhost en WeBBuddy

Een website die down gaat is nooit leuk. Ik had vandaag aan de pet, net nu ik liveblogging wilde uitproberen. Eigenlijk is dit een van de eerste keren dat ik zo’n lange downtime had (5 uur). Welke tools heeft mijn provider Dreamhost nu om me te informeren en wat kan ik doen?

Dreamhost tools
Dreamhost heeft een Status blog: What’s up met diverse feeds. Zou kun je dus via je feedreader snel zien dat er iets aan de hand is.
In de webpanel kan ik gelijk een test doen met mijn websites. Die wordt automatisch uitgevoerd en binnen 10 minuten zie ik de status. Daar kan ik een mail van krijgen als ik dat wil.
Uiteraard kan ik ook gelijk een supportticker aanmaken waarin ik kan aangeven wat de problemen zijn.

WeBBuddy
Een hele handig dienst is weBBuddy. Je kunt dan je website opgeven waarvan je een melding via email wilt krijgen als ie down is en weer up komt. De dienst is gratis, maar er is ook een betaalde versie.

Nu maar hopen dat ik het niet vaak meer nodig heb.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Pierre

  Nou vergeet je toch helemaal melding te maken van hét supporttool (waar overigens ook Dreamhost gebruik van maakt) waarmee je van verschillende kanten gewezen werd op het down zijn van je site! 😉

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Verjip Pierre je hebt helemaal gelijk. Ik had me er net op aangesloten. Twitter als statusmelder!
  Ik dacht dat ik dat ook in mijn posting opgenomen had maar kennelijk vergeten. Bedankt voor de aanvulling!

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Webbuddy geeft perfecte signalering.
  Reageert heel snel met een mailtje zo gauw er iets aan de knikker is.
  Verder krijg je maandelijks een mail met de beschikbaarheids en response statistieken.
  Een Top Dienst waar ik al sinds maart 2006 gebruik van maak.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This