Select Page

Steve Ballmer als keynote-spreker

Gisteren was ik bij het Microsoft evenement in het Congrescentrum in Den Haag. Daar sprak Steve Ballmer, CEO van Micrsosoft.
Wat me als eerste opviel was de enorme beveiliging rond het geheel. Dit kwam nauurlijk ook mede door de zitting van het joegslavië-tribunaal en het feit dat de koningin daar op bezoek was.
De plaats die ik had op de eerste rij midden voor het podium was prima. Na een korte inhoudelijke presentaties over Microsoft Operations Manager 2005, gaf een lijfwacht van Steve aan dat hij gearriveerd was en werd het programma direct aangepast en beende hij het podium op. Ontspannen, zelfverzekerd en met een stemvolume van een orkaan denderde hij vervolgens door Microsofts inspanning op het gebied van R&D, nieuwe producten zoals Media Center en beantwoordde hij enkele vragen uit de zaal. De indruk die hij gaf was van een echte Amerikaan, nog net zonder hoed en laarzen, maar met dezelfde uitstraling. Maar ook persoonlijke betrokkenheid vielen op. Als hij een antwoord op de vraag niet wist noteerde hij de vraag en praatte hij er niet omheen. No-nonsense dus. Opvallend daarbij was ook het moment dat hij van het podium afsprong om een visitekaartje te gaan halen van iemand uit het publiek die al een jaar een probleem had.
Een opvallende uitspraak van hem was dat de ontwikkelingen op het gebied van IT de komende 10 jaar nog veel meer te zien zal geven en de impact daarvan nog dramatischer zal zijn als de afgelopen 10 tot 15 jaar. En dan te bedenken dat er amper pc’s werden gebruikt, geen gsm’s, geen internet etc. ‘We ain’t seen nothing yet!’ Hij nam hier duidelijk stelling tegen de ‘Nicola Carr-discussie’ over Does IT Matter?
Daarnaast viel me op dat het woord security bijna in elke zin voor kwam. Dit is een major issue voor Microsoft waar ze dus echt werk van willen maken.
Verder werd de zaal vaak gevuld met ‘Great product’, ‘great opportunities’ en dergelijke woorden. Ik vond het jammer dat de interactie met de zaal maar 10 minuten duurde. Daarin was hij op zijn sterkst of liever kon je merken waar hij zich over schaamde (de klachten uit de zaal) of juist enthousiast over was (de migratie van de haven van Rotterdam naar het Windows platform met SQL ten koste van Linux, Unix en Oracle!).
Tot slot nodigde hij iedereen uit hem te mailen, omdat hij wil weten wat er speelt. Dus: steveb@microsoft.com
Kortom: weer een hele Experience!
Hierbij de presentatie van Steve Ballmer. Download SteveBallmerKeynote.ppt

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This