Select Page

Statistieken 2010 inzet social media voor HAN Techniek

Statistieken 2010 inzet social media voor HAN Techniek

Hieronder zie je de statistieken van 2010 van de belangrijkste social media die ik ingezet heb voor HAN Techniek. In de meeste gevallen vind je ook de cijfers van 2009.
Klik op een plaatje voor een vergroting in Flickr. Verder vind je daaronder het volledige document met bijlages van de belangrijkste weblogberichten, video’s in YouTube en documenten in Scribd.

[flickr]http://www.flickr.com/photos/hans-on-experience/5410494104/[/flickr]
[flickr]http://www.flickr.com/photos/hans-on-experience/5409883821/[/flickr]

Statistieken 2010 social media Hans Mestrum voor HAN Techniek

Statistieken 2010 social media Hans Mestrum voor HAN Techniek (Scribd)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Gijs Ros

  Hans allereerst gefeliciteerd met het bereiken van deze resultaten. Mijn complimenten voor de procentuele stijging in het aantal bezoeker van je blog: hansonexperience.com. Uit eigen ervaring weet ik dat het veel werk is om zo’n actueel blog als deze op te zetten en te onderhouden. Ik ben er van overtuigd dat al het werk zo zijn uitwerking heeft en dit ten goede komt aan de faculteit Techniek van de HAN.

  Opvallend vond ik dat het aantal reacties met 146 procent is gedaald. Dit is een vreemd gegeven als je kijkt dat juist het aantal bezoekers veelvuldig is gestegen. Hier ligt denk ik de uitdaging voor in de toekomst: ‘Hoe vergroot ik de interactie op mijn blog?’ Het zou fantastisch zijn als deze blog kan fungeren als een klankbord waar je samen met studenten kunt werken aan het optimaliseren van de faculteit Techniek.

  Ik volg zelf de minor Communicatie 2.0. binnen de HAN Arnhem. Misschien dat we met de groep eens kunnen meedenken over de vraagstelling: ‘Hoe meer interactie op mijn weblog.’

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Dag Gijs, allereerst bedankt voor je uitvoerige reactie. Ik begrijp je opmerking en inderdaad is het aanpakken van de daling van het aantal reacties een uitdaging.

   Een reden zou kunnen zijn dat de dialoog zich meer verplaatst naar Twitter e.d. Het was opvallend dat jij eerst ook reageerde via Twitter en in eerste instantie niet via deze blog. Twitter e.d. is meer realtime is het idee en je bent dan meer echt in gesprek.

   Daarnaast is het zo dat hier op deze blog vooral video’s staan. Dat is vooral zenden. En daar zouden we wat meer mee kunnen doen. In het verleden toen ik nog niet zoveel vlogs maakte en meer persoonlijke zaken blogde en ook mijn eigen groeiproces e.d. deelde kreeg ik meer reacties. Toen vroeg ik me in weblogpostings ook meer af en de lezers kwamen dan met antwoorden. Nu gebruik ik meer #durftevragen in Twitter en krijg ik daar de antwoorden. En voer ik daar de dialoog.

   Verder is het goed om ook naar de andere nieuwe media te kijken die ik inzet, bijv. YouTube. Het verbaast me telkens weer dat er zoveel mensen kijken naar de video’s. Als je al die 150 video’s op een rijtje zet dan heb je echt een mooi voorbeeld van The Long Tail. Dat geldt natuurlijk ook voor de documenten in Scribd en de foto’s.

   Mensen gebruiken dus de media die ze interessant vinden: video, foto, blogposting, tweet, document etc. Daarom zet ik die kanalen ook in. Dus er is meer dan mijn blog. In het verleden was dat niet zo. Toen had ik bijna alleen maar mijn blog als communicatieplatform.

   Het lijkt me geweldig als jullie met een groepje de vraagstelling ‘Hoe meer interactie op mijn weblog.’ eens zouden willen uitdiepen en aanvliegen. Ik kom graag mijn verhaal dan eens vertellen als jullie dat willen.

   Ik hoop dan van je te horen. In ieder geval bedankt voor het meedenken en de positieve feedback hier en op Twitter. We ‘spreken’ elkaar 😉

   Antwoord
 2. Gijs Ros

  Het dialoog verplaatst inderdaad. Naar mijn idee komt dit doordat je op Twitter een veel grotere groep kunt bereiken met je dialoog.

  Ik heb een voorstel gedaan naar de organisator van de minor. Je hoort nog van mij.

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Ja precies. Ik merk dat duidelijk. Fijn ik ben benieuwd

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Statistieken 2010 inzet social media voor HAN Techniek | HANs on Experience -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Hans Mestrum, Hans Mestrum and Hans Mestrum, Jos Quaedvlieg. Jos Quaedvlieg said:…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This