Select Page

Sony HDR HC1E

Sony hdr hc1eNet een dag voordat we op vakantie vertrokken naar Bretagne kwam hij binnen. Mijn nieuwe aanwinst: een High Definition Videocamera. De Sony HDR HC1E. Alhoewel ik er nog geen ervaring mee had heb ik hem naturlijk toch mee genomen. Ik heb enkele tapes volgeschoten en bij thuiskomst was het resultaat werkelijk verrassend. Wat een verbluffende kwaliteit!
Ik ben me nu verder aan het verdiepen in de mogelijkheden van dit prachtige apparaat. Ondertussen heb ik de HD filmpjes natuurlijk al op mijn computer gezet. Via een Firewire kaart en Windows Media Encoder was dat een fluitje van een cent. Ik heb de opnames bewaard als DV (dus de normale) kwaliteit. Die bestanden zijn al zeer groot: 12 gigabyte voor 60 minuten.
Als het goed is krijg ik vandaag of morgen Ulead VideoStudio 10 Plus binnen zodat ik de opnames kan editen (in HD kwaliteit). En natuurlijk zal ik mijn experiment dan hier neer zetten.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Henk-Jan Winkeldermaat

  Heel veel succes Hans… prepare voor veel zogenaamde ‘edit-nachten’, wallen onder de ogen, maar veel voldoening. Ben benieuwd naar die editsoftware, klinkt indrukwekkend. Ik ben een beetje klaar met Windows Movie Maker, dus ben me ook aan het oriënteren. Succes! HJ.

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Divx video: een korte tutorial

  Bakkel wil graag weten hoe ik dat gedaan heb met die DIVX video in deze posting. Vandaar even een korte uitleg. 1. High Definition videoHet vertrekpunt was een video die ik met mijn Sony hdr hc1e had opgenomen in High Definition (6 minuten = 1.13 …

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This