Verbinden
Ik ben bezig met het opzetten van een Ning voor studenten van HAN Techniek die in het buitenland stage lopen of afstuderen. Het is nog maar een experiment en de achterliggende gedachte is om studenten met elkaar te verbinden, met het thuisfront, studenten en docenten van de HAN, het stagebedrijf en geinteresseerden.
Ook om een centrale plek te hebben waar foto’s, ervaringen (via blogs), video’s etc. gedeeld kunnen worden. Zo kunnen andere studenten geinteresseerd raken en ook een buitenland stage overwegen.

Interactie
Wat zou het mooi zijn als het daar gaat wemelen van (inter)actie. Dat je daar graag terug komt en gaat kijken hoe met de studenten gaat.

Social objects
Maar het is belangrijk om te beseffen dat Ning (of welk platform dan ook) slechts techniek is, een hulpmiddel. Het belangrijkste is dat er sociale cohesie is tussen de deelnemers. De studenten moeten iets te delen hebben en dat ook willen. En het platform is dus eigenlijk niet veel meer dan een sharing device, ofwel een social object.

Communicatie
Belangrijk in dit verband is dat de studenten al op voorhand, voordat ze vertrekken dus, weten dat het platform er is en hoe het werkt. Dit kan dus betekenen dat er infosessies moeten komen om het een en ander uit te leggen. We dienen dus veel te communiceren, ook naar het thuisfront. Want hoe meer mensen actief mee doen, des te interessanter en rijker wordt de omgeving.

Tips?
Heb je tips, ervaringen, bedenkinge, ideeen etc. ? Hou je vooral niet in om ze me te laten weten in een reactie onder dit bericht.