Select Page

Screencasts HAN Studiecentra: mooie stumble-upon

Stumble-upon
Kijk weer een mooie stumble-upon, ofwel iets wat je toevallig (nou ja) tegenkomt en je verder brengt naar nog iets interessanters. Ik vind dat eigenlijk altijd de mooiste vondsten. Je bent niet op zoek maar vindt iets en bent er door verrast, overdonderd of het brengt je iets nieuws. Zo ook dit.

RSS watch in Netvibes
In Netvibes, mijn reader waarin ik alle feeds lees waarop ik geabonneerd ben, heb ik ook de RSS een zoekopdracht zitten. Namelijk een zoekopdracht die me laat zien op welke plekken op internet mijn naam of weblognaam gebruikt wordt. Handig! Zo weet ik dus wat er op internet over me geschreven wordt.

Weblog HAN Studiecentra HAN-ISBS
En in die RSS van de zoekopdracht op mijn weblognaam kwam ik de weblog tegen van HAN Studiecentra HAN-ISBS. Dat was al leuk om die te vinden omdat ik van het bestaan niet wist. Een leuke blog. De reden waarom die in mijn zoekopdracht kwam, is omdat Irma (de blogger) een weblogposting had gemaakt over mijn presentatie bij HAN GGM en een link had aangebracht naar mijn weblogposting. Blogpulse pikte die natuurlijk op en daardoor kwam deze posting van Irma automatisch in Netvibes, mijn feedreader.

Screencasts HAN Studiecentra
Natuurlijk was deze vondst al leuk en heb ik gelijk een reactie achtergelaten op dat weblogbericht. Immers: communicatie, connect & share. Zo heb ik nu een link aangebracht tussen mij en die weblog. Iets wat Irma al had gedaan door de weblogposting. Een klein webje is gesponnen 😉
Maar toen zag ik ineens dat de studiecentra ook hele mooie screencasts hebben gemaakt over het gebruik HANQuest, informatiebronnen, etc. En natuurlijk moest ik daar even naar kijken, want screencasts heb ik zel fook wel een aantal gemaakt. Ze hebben er een speciale Screencast webpagina van gemaakt waar je ze op vindt. Complimenten! Ik vind ze leuk en informatief.

Kijk zo kun je nieuwe media dus ook inzetten: een weblog, screencasts en linken naar andere weblogs! Daar snappen ze tenminste wat er gaande is.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Irma

  Dag Hans,
  Ik las weer via “Twitter” dat je dit stukje had geblogd. Nog meer ‘webjes’.
  Mijn weblog is nog maar pril, maar je reactie motiveert me verder te gaan.
  Groeten, Irma van
  weblog isbs-studiecentra HAN

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This