Select Page

Scenario 3 voor 2020: gemeenschappelijke waarden

Scenario 1 ging ieder zijn eigen weg en in scenario 2 had kwaliteit zijn prijs. In scenario 3 gaat het om gemeenschappelijke waarden en gemeenschappelijk belang. In dit scenario hebben we geleerd. Kennelijk is er een grote mate van communicatieve zelfsturing. Immers er is coherentie en pluriformiteit; variatie in levensstijlen terwijl vaste patronen zijn verdwenen. We hebben het sociale regelsysteem losgelaten en de volgende fase is echt bezig. We zien het ook aan de aandacht voor culturele zaken.


“Anno 2020 toont de samenleving ondanks pluriformiteit grote coherentie. Men hecht aan gemeenschappelijke beslissingskaders. Die kaders overstijgen het nationale belang. Daarom is de Europese Unie een succes. Na de economische eenwording staat nu de culturele eenwor­ding hoog op de Europese agenda. Gemeenschappelijke waarden moeten verdere individualisering tegengaan. De individualisering heeft tot een verregaande culturele plu­riformiteit geleid. De vaste patronen waarbinnen het leven zich afspeelde en die van generatie op generatie werden herhaald, zijn verdwenen. Er is een enorme varia­tie aan levensstijlen, levenslopen en etnische groepen en nationaliteiten. Anno 2020 bedraagt het aandeel niet-westerse allochtonen in Europa ongeveer 15%. In de grote steden, waaronder de Nederlandse, vormt de allochtone bevolking de meerderheid.”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This