Vanochtend ontmoette ik Wowter! ofwel Wouter Gerritsma voor het eerst in real life (IRL). Hij had me uitgenodigd voor een presentatie bij de HAN bij faculteit economie en management, in het bijzonder bij instituut International Business Studies, waar Masja van Fruchten directeur van is.
Wowter hield een boeiende presentatie over zoeken en vinden. Hieronder zie je de foto’s van de bijeenkomst en de presentatie.
Later zal ik ook de video die ik opnam hier bloggen en de audio als podcast ter beschikking stellen.

Van Zoeken Naar Vinden

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: zoeken vinden)

Het viel me op dat de massaal aanwezige docenten erg geinteresseerd waren. Logisch want er is veel te vertellen over hoe je relevante en kwalitatief goede informatie vindt op het internet, het web en in databases. Het werd me weer eens duidelijk dat internet een rekbaar begrip is. En vooral het diepe web zoals Wowter dat noemde intrigeert me. Eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Ook dat je databases kunt zoeken en vinden en in die databases kant-en-klare informatie over een onderwerp.
En natuurlijk was het ook gewoon leuk om elkaar eens echt de hand te schudden. Want virtueel contact is mooi, maar echt contact blijft altijd fijn.