Select Page

Presentatie bij MIK Kunsteducatie

Bij MIK Kunsteducatie
Vandaag mocht ik bij MIK Kunsteducatie in Schijndel bij de aftrap van 2010 een presentatie houden over nieuwe media. Ongeveer 70 docenten waren aanwezig en vol verwachting over wat ik zou gaan vertellen. Sommigen wat afhoudend, anderen niet wetend wat er zou komen. Leuk is het dan dat je bij het begin al een applaus krijgt. Dat breekt de spanning wat.

Wat een accomodatie
Prachtige zaal met prima materiaal in een heerlijk gebouw waren de entourage van het verhaal. Het verhaal ging natuurlijk veel verder dan nieuwe media, of eigenlijk ging het daar maar ten dele om. Ik vind het veel leuker en belangrijker iets over de nieuwe tijdsgeest te vertellen, waarbij natuurlijk termen als communicatieve zelfsturing en homo zappiens de revue passeren.

Wat een leuke mensen
Ik zag veel instemmend geknikt en bij veel mensen kwamen de vonkjes in de ogen. Herkenning was kennelijk groot. Op zich wel logisch, want ik sprak veel over de zachtere kant van de ontwikkelingen en dat spreekt professionals die bij een kunstinstelling werken natuurlijk aan. En zeker als je dan over passie begint dan voelen ze zich ‘wat meer thuis’  in het verhaal.

Wat een fijne sfeer
Ik vond de sfeer prima en kreeg er een goed gevoel bij en dat betekent voor mij meestal dat de voedingsbodem om aan de slag te gaan met nieuwe media er is. Ik weet het het is intuitie en varen op gevoel, maar ik zit er meestal niet zover naast als ik mijn gevoel (ook) volg.

Zet MIK aan op het internet
Eigenlijk is het verhaal simpel. MIK kan zich gewoon aanzetten op het internet. Gepassioneerde mensen zijn er genoeg, want ze geven les in/over hun eigen passie, of het nu beeldend, dansend of muzikaal betreft. En materiaal genoeg: mensen die ook met hun passie binnen komen in de muzieklessen, ateliers voor drama en beeldende vorming etc. Als je die passie laat zien op het internet door middel van video’s, foto’s, weblogs etc. dan kun je het eigenlijk niet authentieker maken. Voeg daarbij open avonden, voorspeelavonden, concerten en voorstellingen e.d. en je hebt mogelijkheden genoeg om wat te laten zien of liever beleven.

Na afloop kreeg ik diverse complimentjes en dat zegt meer over die mensen dan over mij. Kennelijk voelden ze de onderstroom aan. Altijd een leuk moment om te ervaren. Wederzijds overigens.

Sheets van de presentatie
Ik heb beloofd om de presentatie hier neer te zetten, zoals altijd zodat de aanwezigingen kunnen zien hoe dat werkt. En om hem nog eens te bekijken. En er waren zelfs mensen die zeiden dat ze misschien wel een reactie hieronder neer gaan zetten. Ik ben dus benieuwd!

Op de sheets waar ik hyves, flickr, youtube e.d. laat zien staan ook de links naar het internet die aangeklikt kunnen worden zodat iedereen die dat wil eens verder kan neuzen.

Update: ik zie net dat de plaatjes zelf van youtube e.d. ook aanklikbaar zijn om naar het internet te gaan. Handig van SlideShare.
Als je de sheets full screen wil bekijken dan kun je op full klikken onder de sheet.

Laurens, bedankt voor uitnodiging en de zeer gastvrije ontvangst en voortreffelijke lunch.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

10 Comments

 1. Hans Mestrum

  Beste mensen van MIK ik nodig jullie van harte uit hier te reageren op het verhaal vanochtend. Anderen mogen dat natuurlijk ook 😉
  En mooi voorbeeld hoe snel de presentatie rond gaat: na 1 uur was de presentatie al 56x bekeken!!

  Antwoord
 2. corine moolenaar

  Beste Hans,
  Erg leuke en inspirerende presentatie, ik ben alvast van plan om een cameraatje te gaan kopen om leerlingen te kunnen opnemen.
  Hoop dat we als docenten nog een soort aanvulling hierop krijgen !
  (Ik zal dit ook bij Laurens vragen.)
  Nogmaals bedankt en vr groeten,
  Corine Moolenaar,
  Docent piano

  Antwoord
 3. Kirsten Smeenk

  Beste Hans,
  Hartelijk dank voor je duidelijke en inspirerende presentatie!
  Ik denk dat we een mooie ”duwtje in de rug” hebben gekregen om meer met digitalisering te gaan doen. Ik ben me, door jouw presentatie, nog meer
  bewust geworden hoe belangrijk dat in deze tijd is.
  Ik wens je veel succes met je werk,
  Hartelijke groet,
  Kirsten Smeenk
  Projectmedewerker en docente.

  Antwoord
 4. dorian verkuijlen

  Dag Hans,
  bedankt voor de inspirerende presentatie! Heb je misschien tips van fijne websites om je eigen (MiK)blog te starten zonder al te veel reclameboodschappen aan de zijkanten?
  Groetjes,
  Dorian Verkijlen
  Projectmedewerker MiK

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Hallo Corine, Dorian en Kirsten, bedankt voor jullie complimenten! Fijn dat jullie iets met het verhalen kunnen. Want met inspiratie begint het.
  @dorian: tja gratis zonder reclame is meestal niet mogelijk, want daar wordt dat gratis van betaald. Mijn ervaring is dat wordpress.com een prima start is, want daar zitten de advertenties niet bij de lezers maar bij de beheerder voor zover ik weet. Kijk hier voor een voorbeeld: http://d66boxtel.wordpress.com Dat is ook een gratis weblog dat ik heb aangemaakt.

  Antwoord
 6. Marianne van Eeten

  Hallo Hans,
  Leuk dat er al mensen hebben gereageerd. Je presentatie was erg fijn en heel herkenbaar.
  ga er ook zeker iets mee doen. ( alhoewel mijn dochter vindt, dat ik nu al computerverslaafd ben.)
  Ik moet het naast al het gewonen werk en het huishouden doen en er gaat veel tijd in zitten.
  Ik denk ook dat we beter en makkelijker contact kunnen maken met leerlingen, ouders en andere docenten over de hele wereld. SPANNEND….!!
  bedankt voor de inspiratie en succes met je werk.
  Groeten
  Marianne

  Antwoord
 7. Chantal van der Heijden

  Hallo Hans,
  Ons motto “leer en inspireer” heb je tijdens je presentatie goed onder de aandacht gebracht,..
  Prima begin van 2010!!
  Veel succes met je werk!
  Met dank en groet,
  Chantal van der Heijden
  Medewerkster personeel en organisatie

  Antwoord
 8. Hans Mestrum

  @Marianne, ja leuk he! Het is inderdaad altijd spannend. Dat vind ik ook het mooie aan nieuwe media en je hebt helemaal gelijk als je zegt dat het makkelijker wordt om contact te kunnen maken met anderen.
  @chantal, fijn dat de presentatie je heeft aangesproken en dat het aansloot bij jullie motto.

  Antwoord
 9. Annemiek Voss

  Beste Hans,
  Zoals ik je al meldde via mijn linkedln. bericht ben ik zeer geinspireerd door je lezing bij MiK.
  Ik geloof dat de “nieuwe wereld” verbindingen kan leggen tussen mensen die leiden tot wederzijdse inspiratie en groei.
  Er ligt nog een mooie digitale wereld open voor MiK Kunsteducatie!
  Veel plezier en succes toegewenst met je werkzaamheden.
  groet,
  Annemiek Voss
  Personeel & organisatie MiK

  Antwoord
 10. Marianne van Eeten

  Ha Hans,
  Helemaal door jou geïnspireerd heb ik mijn Hyves maar weer eens gepimpt. Er staan nu mijn belangrijkste passies op en een filmpje van Youtube waarop ik speel met 2 collegae. ik nodig je uit om te gaan kijken.
  Verder heb ik eens gegoogled naar mezelf en ik kom al redelijk vaak voor. Alleen de Marianne van Eeten die is overleden ben ik gelukkig niet( al woonde die vlakbij mij in de buurt)! Wel leuk om te zien, dat ik bij verschillende dingen te vinden ben.
  Ik heb je naam doorgegeven aan mijn directeur van de andere muziekschool ( PULZ) waar ik ook werk, want misschien kun je daar dan ook eens een presentatie geven.
  Fijn weekend Marianne van Eeten
  docente accordeon, keyboard,keyboard voor mensen met een beperking, Doremi ( AMV), dirigente van Concertina en Tutta La Forza

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This