Select Page

POE-115-20060413: Interview met Lisette Schuitemaker

In deze podcast praat ik met Lisette Schuitemaker. Zij is een van de organisatoren van Klaar om te wenden. Lisette heeft een eigen bedrijf Corecompany. Het was een bijzonder inspirerend gesprek.

Podcast Podcast on Experience POE-115-20060413: Interview met Lisette Schuitemaker (37 mb, 26.55 min)

Shownotes:
– Klaar om te wenden: website en communitysite
Center for Human Emergence
Verslagen, videos, audio en foto’s van het event Klaar om te wenden
– Interview is opgenomen met internet telefonie applicatie Skype en Powergramo (gratis versie)
– Vragen aan Lisette:
o Wat is Klaar om te wenden?
o Wat was jouw rol bij dit event?
o Hoe heb je het event ervaren?
o Wat is het gevolg van Klaar om te wenden?
o Kun je de wending praktisch duiden? Heb je voorbeelden?
o Wat betekent voor jou de wending?
o Welke boodschap heb je voor ons?
– Podsafe music via Podshow van Sympatico en Andrew Kesler

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Fred Zelders

  Het bruiste van enthousiasme. Dat kan je alleen overbrengen met een (video)podcast. Daar kan geen geschreven stukje tekst aan tippen.
  Maar .. eh .. ik vrees dat ik in herhalingen moet vervallen:
  Ik doe mijn best om het te begrijpen EN! het te vertalen in voor mij meer ‘duidbare’ en tastbare dingen.
  Ik heb het interview twee maal beluisterd maar moet desondanks zeggen dat dit interview me DAAR niet bij heeft geholpen.
  Ik BLIJF luisteren! 🙂

  Antwoord
 2. Tibor

  Ik ben blij dat je dat zegt Fred.Ik heb nu twee maal de uitleg in het begin van het intro beluisterd (Wat is klaar om te wenden?), maar begrijp er ook echt niets van.
  Op de vraag wat Klaar Om Te Wenden nu precies is: “een event om mensen in contact te brengen met een nieuwe manier van denken…” want: “de levensomstandigeheden zijn complexer geworden waardoor de oude antwoorden niet meer werken”. Ik vraag mij af: de antwoorden op welke vragen dan??
  “Wat we doen, waarom we het doen..” is mij volslagen onduidelijk gebleven. Ik begrijp wel dat het voor de deelnemers heel bijzonder is geweest, maar bij mij roept dit interview bij mij meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @fred en tibor: bedankt voor jullie goede vragen, die mij natuurlijk ook bezig houden. Daarom ben ik op zoek gegaan. Daarom doe ik ook die interviews. Maar mij is al wel duidelijk dat het vooral gaat om niet naar die ander te kijken, maar naar je eigen wending te kijken. De een stapt uit het systeem door voor zichzelf te gaan werken, de ander gaat vaker met de trein. Kleine voorbeelden van persoonljke wendingen. Als je je ervan bewust wordt geeft het richting. Zo ben ik me er bewust van geworden dat door over dit soort bewegingen te bloggen ik er aan bij draag. Aan wat? Ik noem het maar even simpel: een betere wereld. De ander noemt het een helere wereld. Er voor zorgen dat de kinderen van onze kinderen ook nog vooruit kunnen. Maar dan wel zo dat ik er zelf nu ook al plezier aan kan beleven.
  Lees ook de posting: Kwaliteit van leven die ik zojuist geplaatst heb. Past er ook mooi bij.
  Ook goed om te lezen zijn de reacties op de communitysite van Klaar om te wenden, bijv. hier: http://community.klaaromtewenden.nu/2006/03/18/co-creeer-nederland/
  Mijn advies (voor wat het waard is 😉 ): niet (alleen) naar anderen kijken maar bij jezelf te raden gaan.
  En Fred, ik meen te mogen zeggen dat jij al zoveel aan het wenden bent. Lees je eigen blog er maar eens op na en vergelijk dat met het alledaagse systeem 😉
  Maar duidelijk is ook dat we nog niet weten hoe het nieuwe er uit zal zien. Dit moet ons er niet van weerhouden verder te gaan. En dat is best lastig. Zoals Einstein zei: problemen die veroorzaakt zijn door een systeem zijn niet op te lossen door in datzelfde systeem te blijven denken. En dat is een lastige 😉

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  Kwartje gevallen:
  FOUT: Niet willen weten HOE het nieuwe er uit zal gaan zien, ook geen concrete zaken bij anderen zoeken of vragen hoe de wereld er dan volgens hen uit zal gaan zien of hoe je dat moet doen (dat wenden)
  GOED: “Verscheur je CV en volg je hart”. Ik blijf DIT DE SLOGAN vinden die alles beschrijft.
  Ik denk alleen dat Iedereen dat eigenlijk al doet als hij in de positie is om dat te doen. Echter, helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Dus ‘wenden’ is alleen voor de happy few die het zich kunnen permitteren of die het durven.
  Begrijp me niet verkeerd: Elk initiatief waarin je probeert je omgeving, het systeem waar in jij leeft, of de wereld te verbeteren juich ik uiteraard toe. Fantastisch natuurlijk.
  Ik vraag me echter af of deze initiatieven de overhand kunnen gaan krijgen waardoor het niet alleen voor je zelf prettig is/wordt maar ook voor de rest van de wereld.
  Ik blijf je posts over dit onderwerp uiteraard volgen, want het is interessante materie.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  @fred: mooi zoals je dat beschrijft. Het kantelpunt zal afhangen hoeveel mensen gaan wenden. En gezien het feit dat er na enkele weken ‘ineens’ 900 mensen bij elkaar komen geeft mij aan dat er veel meer mogelijk is dan dat we zelf denken. Ook daar geldt: niet in het oude denken blijven hangen maar je baseren op het vetrouwen dat het lukt. Omdat de organisatie van klaar om te wenden dat ook deed (tegen de stroom van organisatiebureaus in) lukte het ook.
  Ook hier geldt dus: loslaten en er vertrouwen in hebben.

  Antwoord
 6. Klaar om te wenden

  Interview met Lisette Schuitemaker

  In deze podcast praat ik met Lisette Schuitemaker. Zij is een van de organisatoren van Klaar om te wenden. Lisette heeft een eigen bedrijf Corecompany. Het was een bijzonder inspirerend gesprek. Onder pod-icoontje zit een link naar de mp3 file om af t…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This