hermann scheer masterclass (212)

Hieronder tref je de integrale podcast (audio) aan van de prachtige presentatie van Hermann Scheer over duurzame energie.

Ik geef toe, het geluid is niet wat je hoopt, maar goed genoeg om als je interesse hebt te beluisteren. Authenticiteit rules! Ik heb in ieder geval net ook weer geboeid geluisterd. Mijn conclusies: we moeten doen en niet praten, we moeten niet voor een verbetering gaan, maar 100% anders gaan denken en vooral doen voor wat betreft ons gebruik van de aarde. We laten ons teveel leiden door geld. Kleinschalige initiatieven worden de grond in geboord. De Shell initatieven zijn pure PR. 100% verandering en anders helpt er niks.

Luister naar Hermann Scheer waarom de industrie het niet doet (zoals Shell), waar de uitdagingen liggen en waarom het fundamenteel anders moet en niet zomaar een beetje.

Let op: hij schopt heilige huisjes omver, maar ik ben blij dat er mensen zijn (op dat niveau) zoals hij die dat durven zeggen en doen. De aanwezigen in de zaal bij Dudok werden in ieder geval geraakt door zijn verhaal. En ja, nu niet wegkruipen in het alledaagse (de 80% comfortzone) als je wilt. Maar ga op pad, start bedrijven op het gebied van bijvoorbeeld zonne- en windenergie. Maar start lokaal.

Ik hoorde tijdens de masterclass al start-ups en ideeen voor deze radicale omwenteling in ons denken. Die video komt laten. Evenals de masterclass zelf.

Wow ik heb genoten!

Advies: zet je luidsprekers wat harder.

http://www.hansonexperience.com/podcasts/hermannscheer.mp3

(download mp3, 58 min 56 mb)