Picnic-08 PICNIC Academy - Hot100
Tijdens PICNIC ’08 (24 t/m 26 september) organiseert het Virtueel Platform haar PICNIC Academy - Hot100 (25 en 26 september). De Hot100 bestaat uit aanstormend talent op het gebied van nieuwe media en eCultuur, geselecteerd door docenten van verschillende opleidingen en organisaties die bezig zijn met talentontwikkeling op dit gebied. Natuurlijk zullen vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen daar onze sterren schitteren. Vanmorgen kreeg ik een mailtje van Guido Crolla dat hij in ieder geval al 5 mensen van MediaZicht, een startend bedrijf, heeft voorgedragen.

mediazicht MediaZicht
Hij schrijft over MediaZicht:

MediaZicht ontwikkelt unieke marketingtools die ervoor zorgen dat uw producten extra opvallen ten opzichte van uw concurrentie. Innovatie en interactiviteit dragen in sterke mate bij aan het trekken en vooral het behouden van aandacht van potentiële klanten.
MediaZicht ontwikkelt producten met de techniek Augmented Reality. Augmented Reality is een nieuwe techniek waarbij de echte wereld gecombineerd wordt met de virtuele.

Waarom heb ik ze voorgedragen?
Vanwege hun passie voor locative media, de creativiteit hoe ze er mee om gaan en producten ontwikkelen voor marketing en pr, de nieuwsgierigheid die ze tonen om tot nieuwe oplossingen te komen met augmented reality, en de moed waarmee ze bestaande gewoontes en procedures binnen de opleiding in hun eigen avontuur hebben weten om te buigen.”

Ik ga eens kijken of ik met Fred Dijkstra van MediaZicht contact kan krijgen. Misschien wel leuk om eens een video-interview met hem te doen en dat hier te plaatsen.

virtueel platform Wat is het Virtueel Platform?
Op de website van Het Virtueel Platform lees ik het volgende:

Het Virtueel Platform stelt zich als doel om e-cultuur in Nederland te stimuleren, te versterken en te verbreden zodat innovatie en experiment ruim baan krijgen binnen de verschillende culturele sectoren. De activiteiten van het Virtueel Platform richten zich op het scheppen van een goed klimaat voor de ontwikkeling en professionalisering van de e-cultuursector.

Wat biedt Virtueel Platform de Hot100?
Op donderdag 25 september biedt Virtueel Platform de Hot100 een dag waarin zij een deel van het PICNIC programma kunnen meebeleven. De dag begint met een rondleiding langs ‘Virtueel Platform presents: e-Art’, een selectie van internationale & Nederlandse state of the e-art projecten. ‘s Middags zullen een aantal sprekers van het PICNIC programma een betoog houden over de toekomst van nieuwe media en eCultuur en vervolgens kunnen de HOT100 met deze sprekers in debat. Tot slot wordt de Hot100 gepresenteerd aan de bezoekers van PICNIC, bij een pitchsessie tijdens de borrel.

Programma PICNIC Academy
Het programma van PICNIC Academy is heel interessant. Als ik al de lijst van potentiële sprekers zie! Wow!
Stefan Agamanolis (MIT/ Distancelab), Esther Dyson (Visionair), Loic LeMeur (Seesmic), Jose Luis de Vicente (Datavisualisatie), Michael John (Pixar), Michael Tchong (creative trendwatcher), Martin de Ronde (gamedeveloper, entrepeneur) en Jyri Engeström (Jaiku, Google).

PICNIC 08
De PICNIC Academy maakt deel uit van het grote PICNIC 08 evenement, waar ontzettend veel te doen is. Allemaal met als thema: Collaborative Creativity, Zo is er een conferentie met geweldige sprekers, zijn er specials (waar dus de PICNIC Academy onderdeel van uit maakt)en worden er demo’s, workshops en dergelijke gehouden in de labs. Kortom: dit wordt een bruisend event!