Select Page

Overheid doet zelf het minst aan thuiswerken

Ondanks het feit dat de overheid thuiswerken op allerlei wijzen probeert te stimuleren, wordt er bij de overheid zelf het minst thuis gewerkt. Zo blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young van februari 2007. Je kunt het rapport ICT Barometer over telewerken downloaden.


De tweemaandelijkse ICT Barometer ondervroeg 600 Nederlandse directeuren, managers en professionals uit het bedrijfsleven en de overheid. Binnen de overheid bleek het gemiddelde aantal thuiswerkuren het laagst en is de werkgeversbijdrage voor thuiswerken minimaal (54 euro tegen een gemiddelde werkgeversbijdrage van 757 euro binnen de dienstensector). De dienstensector scoort het hoogst en investeert veruit het meest in thuiswerkplekken.

“De overheid zegt thuiswerken te stimuleren, onder meer om de reistijden en dus de files te verkorten. Niettemin is het pc privé project nog geen twee jaar geleden afgeschaft en is de ARBO regelgeving over de thuiswerkplek zodanig aangescherpt, dat het veel moeilijker is geworden om aan de regels te voldoen. Kortom: de overheid maakt thuiswerken in de praktijk eerder moeilijker,” aldus Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership bij Ernst & Young.

“Hier ligt dus een uitgelezen kans voor het nieuwe kabinet: maak thuiswerken echt een prioriteit en practice what you preech!”

Thuiswerken helpt niet alleen om de files korter te maken. De opwarming van de aarde door uitstoot van CO2 is de laatste tijd dagelijks in het nieuws en de zorg over het klimaat staat hoog op de agenda van het nieuwe kabinet. Het stimuleren van thuiswerken zal ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van deze uitstoot. “Bovendien”, meent Verschuur: “is een van de speerpunten van het nieuwe kabinet om de kenniseconomie te bevorderen en hierdoor innovatie mogelijk te maken. Dit zal alleen mogelijk zijn als werkgevers hun kenniswerkers ruimte kunnen geven zo effectief mogelijk te werken. De traditionele 9 tot 5 mentaliteit hoort niet thuis in een kenniseconomie.”

Uit dit onderzoek blijkt ook dat het voor 75 procent van de ondervraagden mogelijk is om voor een deel thuis te werken. Echter, slechts 7 procent van de bedrijven stimuleert daadwerkelijk deze geënquêteerden om thuis te gaan werken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This