Select Page

24 sept. Open les lectoraat LEAN: Lean besturing in hoge-variëteit/laag-volume omgevingen

24 sept. Open les lectoraat LEAN: Lean besturing in hoge-variëteit/laag-volume omgevingen

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in Lean besturingsprincipes voor het verkorten van hun interne doorlooptijden. Principes van Lean besturing omvatten het balanceren (‘levelen’) van de productie, het gebruik van pull mechanismes en takttijdbesturing. Deze principes worden vooral gebruikt in hoog-volume/lage-variëteit omgevingen waarin sprake is van een beperkt aantal producttypes en productievolgordes.

In de open les komt naar voren hoe Lean besturingsprincipes gebruikt kunnen worden in een Make-to-Order situatie waar de productievolumes vaak laag zijn en de productvariëteit hoog. Duidelijk wordt hoe balancering, CONWIP (‘constant work in process’), first-in-first-out en takttijd geïntegreerd kunnen worden in een Lean besturingssysteem.

Met een praktijksituatie (Eaton Holec te Hengelo) zal het ontwerp en de implementatie van het Lean besturingssysteem geïllustreerd worden. De casus laat zien dat Lean besturingsprincipes succesvol toegepast kunnen worden in een hoge-variëteit/laag-volume context. De toepassing van het systeem heeft geleid tot een aanzienlijke reductie van doorlooptijden, een verbetering van de productiviteit, een betere leverbetrouwbaarheid, en een plezieriger werksituatie voor mensen.

Tijdens de open les zal voortdurend een link gemaakt worden naar de eigen werksituatie van studenten, docenten, lectoren, ondersteunend personeel en bestuurders. Ook zij hebben vaak te maken met een hoge variëteit aan taken die steeds maar een beperkt deel van hun tijd vragen. Het is een uitdaging om te leren van een soms geheel andere praktijk. Dat is de manier om ‘world class’ te worden.

Open les lectoraat LEAN: Lean besturing in hoge-variëteit/laag-volume omgevingen

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This