Select Page

Nieuwe manier van reageren op mijn blog

Degene die de laatste dagen op mijn blog zijn geweest, hebben wellicht gezien dat ik een nieuw systeem heb toegevoegd om te reageren, nl. dat van disquss. Dit is een gratis systeem met heel veel aardige mogelijkheden:

– inloggen om te reageren: je kunt inloggen met je profiel van disquss, twitter, facebook, openID of yahoo. Maar je kunt ook gewoon als gast met je emailadres en link naar je website reageren. Als je al in Twitter ingelogd bent, dan ziet het systeem dat automatisch en kun je dus gelijk reageren. Voordeel is dat je foto bij het comment komt en dat je je reactie ook door kunt zetten naar Twitter of Facebook, zodat je lezers daar ook je reactie zien.

– reacties in twitter onder een bericht: als er ergens door iemand de link van het bericht gebruikt wordt, dan wordt dit opgepikt door disquss en keurig onder de reacties gezet. Zo is er dus een verschil tussen een Comment en een Reaction. Een Reaction komt van buiten mijn weblog.

– abonneren op reacties of per mail ontvangen: je kunt je via RSS abonneren op de reacties op een bericht of de reacties automatisch per email toegestuurd krijgen. Handig als je de discussie wil volgen

– sorteren: de reacties kun je sorteren

– Like/Not Like: je kunt aangeven of je een bericht leuk vindt of juist niet. Dat kun je ook weer naar facebook of twitter laten sturen

– laatste reacties in de zijkolom: aan de zijkant zie je de laatste diquss comments. Dus de reacties die onder een bericht zijn gezet. Er staat ook een fotootje bij als je tenminste ingelogd bent geweest. En in die reactie staan links naar je profiel, het bericht en de reactie.

Als je je via email abonneert krijg je reacties per email schreef ik al. Als je daar dan via email op reageert, dus een mail terugstuurt, dan komt dat ook gewoon op mijn blog terecht onder het bericht en de reactie waar je op reageerde. Handig!

Ik laat de oude manier van reageren ook nog even onder de berichten staan. Je mag dus daar ook gerust reageren. Dat komt ook gewoon aan en ook op mijn blog.

Tot slot heb ik nu ook een Disquss profiel waar mijn comments die ik elders plaats op een blog met disquss-functionaliteit bijgehouden worden. Als je daar op een reactie reageert, komt dat op mijn profiel, maar ook op mijn blog terecht.

Ik zou zeggen laat eens een reactie achter als je wilt,zodat we kunnen zien hoe het werkt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This