Select Page

Movable Type 4: Google Translation en Tweetmeme

In de templates van mijn test weblog in Movable Type 4.25 heb ik nu ook een mogelijkheid voor vertaling naar het Engels opgenomen en de mogelijkheid een bericht als ReTweet te versturen naar Twitter.

Google Translation
De mogelijkheid van Google Translation is eigenlijk heel eenvoudig. Je pakt gewoon de link en voegt dan de <$MTEntryPermalink$> tag toe die er voor zorgt dat de url van het bericht mee gaat.
De code die ik toegevoegd heb in de Entry tremplateis:

<a href="Want">&sl=nl&tl=en&history_state0=&swap=1">Want’>http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&u=<$MTEntryPermalink$>&sl=nl&tl=en&history_state0=&swap=1">Want a translation in English? Click this!</a> (lay-out will break)

Misschien dat ik nog een keertje een button erbij doe, maar voor nu is dit even genoeg.

Tweetmeme
Tweetmeme is eigenlijk een tracking tool. Het bekijkt elke 5 minuten de tweets uit twitter en geeft dan de meest populaire aan op allerlei gebied.
Maar ze hebben ook een button om in een blogbericht te integreren. Zo kunnen bezoekers met een simpele klik op de button het bericht naar Twitter sturen. Een tellertje houdt bij hoe vaak een bericht is geretweeted.
De code die ik toevoegde in de entry template is als volgt:

<center>
<script type="text/javascript"> 
tweetmeme_url = ‘<$MTEntryPermalink$>’; 
tweetmeme_source = ‘hansmestrum’; 
tweetmeme_style = ‘compact’;
</script> 
<script type="text/javascript" src="</script">http://tweetmeme.com/i/scripts/button.js"></script
</center>

Zoals je ziet is het een javascriptje. Ook hier zie je de <$MTEntryPermalink$> tag die de link meestuurt. Ik heb voor de compacte button gekozen omdat dat beter in de layout pastte.
Je kunt het weer in werking zien op mijn testblog door op een bericht te klikken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This